Annonce
Sport

Antonsen i Denmark Open-kamp: Der var sommerfugle i maven

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ander Antonsen kalder sin start på Denmark Open for perfekt, efter at han vandt i to sæt i første runde.

En perfekt start.

Sådan beskriver den danske badmintonspiller Anders Antonsen sin første kamp i Denmark Open, som endte med en sejr i to sæt over Srikanth Kidambi fra Indien.

- Han er en tricky spiller, og jeg er glad for, at jeg fik ham i to sæt, for jeg har meget respekt for hans spil og var meget spændt på, hvordan det skulle udspille sig derinde, siger Antonsen.

Han havde sommerfugle i maven, inden han gik ind på banen foran tilskuerne i en udsolgt arena i Odense.

- Det var rigtig positivt. Det var noget, jeg glædede mig til.

- Stille og roligt, som kampen trådte i kraft, forsvandt sommerfuglene en lille smule, så jeg kunne fokusere på spillet, siger han.

Fokuseret blev der, og Antonsen vandt kampen på 41 minutter med cifrene 21-14, 21-18. Dermed ser de positive takter fra året ud til at fortsætte for den 22-årige aarhusianer, der i august tabte til verdensetteren Kento Momota i VM-finalen.

- Det sidste halve år er det gået meget fremad, og forhåbentlig kan jeg fortsætte den opadgående kurve.

- Jeg kan ikke se, hvorfor mit spil ikke skulle være på sit allerbedste lige nu, for jeg har trænet og spillet godt i de sidste mange måneder, siger han.

I anden runde venter Kantaphon Wangcharoen fra Thailand, der ligger nummer 13 på verdensranglisten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce