Annonce
Kolding

AP Pension overtager ikonisk højhusbyggeri i Design City: Der bliver plads til 100 lejligheder

Kolding Sky bliver et meget markant byggeri i Design City. Illustration: Arkitema
Bjert Invest har solgt grund og højhusprojekt i Design City til AP Pension efter tre års forsøg på at få realiseret Kolding Sky i 19 etager. Nu bliver antallet af lejligheder i byggeriet næsten fordoblet og rettet mod en bredere målgruppe end oprindeligt tænkt.

Kolding: Efter mere end tre års forsøg på at få realiseret et ikonisk højhus i 19 etager i Design City har lokale Bjert Invest A/S nu solgt grunden inklusiv det spektakulære byggeprojekt til AP Pension, som agter at sætte spaden i jorden hurtigst muligt.

Arkitekturen, som aarhusianske Arkitema er mestrene bag, bliver der ikke ændret ved. Det gør der til gengæld indvendigt i højhuset, hvor der med AP Pension ved roret bliver skabt plads til 100 lejligheder i stedet for de 56, som hidtil har været på tale. Det betyder også, at huslejen bliver til at betale for en langt bredere målgruppe end den, Bjert Invest havde i tankerne med sit prestigeprojekt.

- Vi ønsker at ramme bredt, så der bliver plads til både dem, som gerne vil have en stor bolig, og dem, som ønsker en lidt mindre bolig. Og vi går ikke efter luksussegmentet, oplyser administrerende direktør Peter Olsson fra AP Pension.

Han tilføjer, at det godt kan være, at AP Pension "raffinerer en detalje eller to" i byggeriet.

- Men vi opfører højhuset helt i overensstemmelse med den lokalplan, der er godkendt for projektet, fastslår han og oplyser, at byggeriet kommer i gang i år. Højhuset ventes klar til indflytning i 2021.

AP Pension vil desuden bygge et halvvejs nedgravet p-hus med en parkeringsplads per bolig i tilknytning til højhuset - altså 100 i alt.

Annonce

Kolding Sky

Bjert Invest lancerede sine planer om at opføre højhuset Kolding Sky i 10 etager i december 2015.

Dengang var det planen, at huset skulle rumme omkring 55 luksuslejligheder med en penthouse-lejlighed på hele øverste etage.

Siden har Bjert Invest forgæves forsøgt at få solgt tilstrækkeligt mange lejligheder i højhuset til, at byggeriet kunne komme i gang.

Nu har AP Pension købt grund og projekt af Bjert Invest, og målgruppen for de kommende beboere i de omring 100 lejligheder, der nu bliver i højhuset, bliver mere bred.

Knudepunkt

Kolding Sky er en investering på et trecifret millionbeløb for AP Pension, der dermed kaster sig over sit tredje projekt i Kolding.

Udover Kolding Sky har AP Pension planer om at opføre 33 boliger - også med fjordudsigt - ved Tvedvej, og selskabet er i øjeblikket i dialog med Kolding Kommune om at opføre et privat plejehjem for Danske Diakonhjem.

- Vi synes, at Kolding er en spændende by, der vækster. Kolding er et knudepunkt i Jylland, hvor der i øjeblikket er gang i en markant udvikling. Og som en del af Trekantområdet er Kolding let at komme både til og fra, hvilket er med til at gøre byen meget attraktiv at bo og arbejde i, siger Peter Olsson om AP Pensions interesse for at investere i Kolding.

En perle

På borgmesterkontoret glæder borgmester Jørn Pedersen (V) sig over, at Kolding Sky snart bliver en del af bybilledet.

- Det er voldsomt fedt. Her er der tale om et af de store projekter, der virkelig er blevet kæmpet for, og Kolding Sky kommer til at give noget helt særligt til byen. Huset bliver et symbol på, at der vitterligt er gang i den i Kolding, og for de kommende beboere er der ingen tvivl om, at de kommer til at bo i en arkitektonisk perle, siger han.

Også hos Bjert Invest er der stor tilfredshed med, at AP Pension nu skal stå for realiseringen af Kolding Sky.

- Vi er stolte over, at AP Pension kan se de mange muligheder i Kolding Sky, som vi også kan se. Men projektet blev for stort at løfte for os alene, fordi vi samtidig skal udvikle resten af Design City. Man kan ikke både blæse og have mel i munden, desværre, siger administrerende direktør hos Bjert Invest, Martin Jensen, der glæder sig til at følge Kolding Skys tilblivelse fra sit kontorvindue.

Kolding Sky

Kolding Sky blev sat i søen i 2015 af Bjert Invest, der med nu afdøde Arne Hougaard i spidsen ville investere omkring 200 millioner kroner i et luksus-højhus med 56 lejligheder i topklasse i Design City.

Det var meningen, at Arne Hougaard selv skulle bo i lejligheden på øverste etage i det 19 etager eller 70 meter høje hus.

Nu har AP Pension købt byggegrund og projekt. I stedet for 56 lejligheder kommer højhuset til at rumme 100 lejligheder i varierende størrelser mellem 70 og 120 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce