Annonce
Billund

Apotekerhaven tager form: Frivillige sveder i varmen

Apoteker Lene Brandstrup har med hjælp fra frivillige som Inger Riis Madsen og Jørn Nørgaard fået sat skik på apotekerhaven. Foto: Annette Bruun Jarl
Haven bag Dr. Hansens hus og Grindsted Apotek er blevet fuld af blomster. Haven har også eget bassin med åkander, og lindelysthuset er der allerede nogle, der har opdaget.
Annonce

Grindsted: Forleden kom et par ældre damer med rollator og slog sig ned på en af bænkene i haven bag Dr. Hansens Hus og Grindsted Apotek. Dermed er apotekerhaven allerede godt i gang med at blive til det, som ejer, apoteker Lene Brandstrup håbede på: Et sted at finde ro midt i byen.

- Haven skal være en oase i byen, et sted at finde ro. Den er åben for alle, men jeg tror, den er mest for det modne publikum, siger Lene Brandstrup, som for nogle år siden købte bygningen ved siden af apoteket, satte den nænsomt i stand og nu stiller både hus og have gratis til rådighed for alle.

Her er et bed med lyserøde georginer. Her er et fuglebad fra museets tid. Her er vandtønder, som opsamler regnvand. Her er duftende lavendler, og her er ikke mindst det, der på sigt skal blive til et lindelysthus.

Inger Riis Madsen er frivillig i apotekerhaven, som apoteker Lene Brandstrup stiller gratis til rådighed for alle. Her i lindelysthuset kan man sidde med sin medbragte kaffe. Foto: Annette Bruun Jarl

Lindetræernes grene er ikke så store, at de er vokset sammen til et tag, men det vil de blive med tiden. Så skal her være både musik og foredrag. I dag kan alle og enhver sætte sig på de brede bænke og nyde deres egen medbragte kaffe.

Annonce

Frivillige

11 frivillige er med i gruppen, der har sat skik på den tilgroede have og skabt byens nye udendørs værested.

- Det ville slet ikke være blevet det samme uden de frivillige. Jeg er jo ikke vant til at arbejde med frivillige, så jeg fik helt dårlig samvittighed en dag, jeg så de stod og hev mælkebøtter op, men så sagde de, at de elsker at være her, fortæller Lene Brandstrup, som uden frivillige nok ville nøjes med at få græsset slået.

Inger Riis Madsen og Jørn Nørgaard er blandt de frivillige, som gerne bruger timer i haven.

- Jeg nyder at gå her og synes, det er en knaldgod idé med den have. Vi er flyttet i lejlighed, så det er dejligt at have en have at gå og rode med, siger Jørn Nørgaard og tilføjer:

- Og så har jeg sådan et godt samarbejde med Lars.

Lars Fog Nielsen er apotekets pedel og altmuligmand, som blandt meget andet lægger fliser forbi det lille bassin bag apoteket.

Annonce

Stendige mod kirken

Her skal der ske endnu mere.

- Mit mål er at få det hvide plankeværk erstattet af et stendige ligesom det, der er omkring kirken. Så får vi et rigtig flot hjørne, siger Lene Brandstrup.

Pedel Lars Fog Nielsen giver også en hånd med i haven - blandt andet som brolægger. Foto: Annette Bruun Jarl
Dr. Hansens Hus ved siden af apoteket har fået flotte bede omkring huset ud mod haven. Foto: Annette Bruun Jarl

Selvom haven efterhånden ser ret færdig ud, er der på grund af coronasituationen endnu ikke planlagt nogen officiel indvielse.

Men alle er allerede nu mere end velkomne til at gå en tur gennem haven.


Haven skal være en oase i byen, et sted at finde ro.

Lene Brandstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce