Annonce
Billund

Apoteket vil tage plejehjemsbeboere med på cykeltur

Maibrit Siem og Camilla Jørgensen får en prøvetur af Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund kommune og selv erfaren cykelpilot. Foto: Annette Bruun Jarl

Grindsted Apotek er en af de første virksomheder i landet, som engagerer sig i Cykling uden alder. Apoteker Lene Brandstrup ser det som en win-win, og Cykling uden alder vil gerne i kontakt med flere virksomheder.

Grindsted: Grindsted Apotek går nu ind i Cykling uden alder, det landsdækkende initiativ, som sender ældre plejehjemsbeboere på rickshawture ud i landskabet. To-tre timer hver uge vil nogle af medarbejderne på apoteket bruge arbejdstid på at tage på tur med de ældre. Det er Grindsted Apotek den første virksomhed i Billund Kommune, der gør. Et tilsvarende initiativ findes kun i København.

- Vi vil gerne prøve at træde nogle nye fodspor, for vi ser en idé i, at vi kommer til at lære plejehjemmene bedre at kende i stedet for bare at aflevere medicin til dem. Vi lærer deres dagligdag at kende, og det, tror jeg, vil lette nogle af hverdagens rutiner, siger apoteker Lene Brandstrup.

Hun understreger, at initiativet er helt frivilligt for de fire medarbejdere, som går ind i det.

- Det er jo en win-win-situation. Vi får motion, og de ældre får en oplevelse. Samtidig kan vi tage et socialt ansvar, og det giver mening for os at gøre det på den her måde, siger hun.

Annonce

Cykling uden alder

Alle har ret til vind i håret. Sådan lyder det slogan, som ligger til grund for foreningen Cykling uden alder. Målet er, at alle de plejehjemsbeboere, der har lyst, skal kunne komme ud og se noget i nærområdet - sikkert ført afsted af en såkaldt cykelpilot. Billund Kommune har nu tre af de specielle cykler - på Sydtoften og på Billund Plejecenter. Flere cykelpiloter ville være velkomne.

Elise Kristensen, Maibrit Siem (skjult), Finn Schøtt og Camilla Jørgensen er de fire medarbejdere fra Grindsted Apotek, som efter en kort oplæring af den erfarne cykelpilot Lene Bruun er klar til at tage ældre med ud at køre. Foto: Annette Bruun Jarl

Flere er velkomne

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune, er begejstret over apotekets tiltag. Hun er selv pilot og med i bestyrelsen for Cykling uden alder.

- Vi vil rigtig gerne have flere af den slags partnerskaber mellem en virksomhed og en kommune. Det findes i forvejen kun i København, og det er en oplagt måde for virksomhederne at vise, at de har en social profil, mener Lene Bruun.

Hun arbejder i øjeblikket på at få kontakt til flere virksomheder.

Rickshawcyklerne har en iøje- og iørefaldende ringeklokke. Foto: Annette Bruun Jarl

Cykler på heldagstur

Selv om der fortsat er brug for flere cykelpiloter, er det lykkedes at arrangere en heldagstur torsdag den 23. august. Den dag drager hele 15 ældre af sted i flere rickshaws og cykler med sidevogn. Turen går både til Engsøen og Karensminde samt helt til Kvie Sø og campingpladsen Krogen i Krogager.

- Vi vil gerne vise alle, at det er muligt at engagere sig i det her og samtidig give de ældre en god oplevelse, siger Lene Bruun, som håber, at den lange tur også vil give cykelpiloterne en oplevelse af at være med i et fællesskab.

Maibrit Siem og Camilla Jørgensen på den første tur. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce