Annonce
Kolding

Appel fra R og S: Udskyd dødsdom over Mungo Park til efteråret

Poul Erik Jensen (S) er alvorligt bange for samarbejdet i byrådet, hvis Venstre og DF ikke kommer på andre tanker i Mungo Park-sagen. Arkivfoto: Søren Gylling
Byrådet kan sagtens indgå ny egnsteateraftale nu og slippe ud af den igen, inden den skal træde i kraft fra januar 2021, påpeger kulturudvalgsformand.
Annonce

Kolding. - Vent med at afsige dødsdommen over Mungo Park/TeaterTid til budgetforhandlingerne til efteråret.

Sådan lyder appellen fra Radikale Venstres kulturudvalgsformand Jesper Elkjær og gruppeformand for Socialdemokratiet, Poul Erik Jensen, til Venstre og Dansk Folkeparti.

Jesper Elkjær påpeger, at byrådet sagtens kan godkende en fire-årig egnsteateraftale for 2021-2024 på sit møde den 2. april - og nå at opsige den igen ved budgetforhandlingerne til efteråret, så den aldrig kommer til at træde i kraft. Til gengæld er løbet endegyldigt kørt for det alternative teater, som må lukke og slukke, hvis Dansk Folkeparti og Venstre som bebudet afviser at sige ja til en ny egnsteateraftale på mødet 2. april.

- Vi kan til enhver tid komme ud af en aftale, siger kulturudvalgsformanden.

Jeg vil ikke kunne stole på et ord af det, borgmesteren siger fremover.

Jesper Elkjær (R), byrådsmedlem og kulturudvalgsformand

Annonce

Kotyme

De to partier sender opfordringen afsted både i håb om at redde teatret, men også for at sikre et tåleligt samarbejde i byrådet, forklarer Jesper Elkjær og Poul Erik Jensen.

De peger begge på, at en forlængelse af teateraftalen er med i den budgetaftale om Kolding Kommunes økonomi for 2020-2023, som V, DF, R og S står sammen bag.

- Det er et budget, som vi er fælles om, og som har kostet 250 medarbejdere jobbet og givet os allesammen tørre tærsk. Derfor står vi samarbejdsmæssigt med store udfordringer i byrådet, hvis Venstre og Dansk Folkeparti opsiger aftalen uden overhovedet at have involveret os andre i en dialog om det først, sådan som det er kotyme i et tæt samarbejde, siger Poul Erik Jensen.

Jesper Elkjær siger til borgmester Jørn Pedersens udtalelse om, at Venstre lytter til alle argumenter "til sidste fløjt", at:

- Det er simpelthen ikke sandt, og de har haft så mange chancer for at komme med input til indholdet af en ny egnsteateraftale. Hvis de løber fra det her, løber de fra en aftale, og tilliden og samarbejdet i byrådet vil være fuldstændig smadret. Jeg vil ikke kunne stole på et ord af det, borgmesteren siger fremover, siger Jesper Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Beruset 18-årig i solouheld

Annonce