Annonce
Aabenraa

Apple forsvandt: Vejkryds må vente

Det ventede store rygind af lastbiler ad Mjølsvej og Arnhøjvej til datagrundene ved Kassø udebliver i denne omgang. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Krydset mellem Mjølsvej og Hydevadvej skal bygges om, hvis det skal klare tung trafik. Men nu har Apple droppet byggeplanerne ved Kassø, og derfor er planerne sat på pause.

RØDEKRO: Krydset mellem Mjølsvej og Hydevadvej vest for Rødekro er ikke særlig velegnet til tung trafik. Derfor satte Aabenraa Kommune en ombygning af krydset højt på listen over kommende vejprojekter, da Apple gik med planer om at bygge et stort datacenter ved Kassø.

I byggeperioden skulle en god del af den tunge trafik nemlig foregå ad Mjølsvej og videre ad Arnhøjvej til byggepladsen.

Men Apple har meddelt, at datacentret ikke bliver til noget, og derfor var betingelserne anderledes, da ombygningen af krydset landede på teknisk udvalgs dagsorden i denne uge.

- Vi ved jo ikke, hvad der sker med Apple-grunden, og derfor vil vi nu i stedet søge om at få pengene overført til 2020, siger Arne Leyh Petersen (DF), der er formand for udvalget.

Annonce

Projekt klar

I første omgang var det meningen, at kommunen skulle bruge pengene på forundersøgelser og projektering af krydset, hvor Mjølsvej møder Hydevadvej. Selve ombygningen var tidligst på budgettet i 2021.

Men nu er begge dele udskudt.

Usikre projekter

Der var afsat en halv million i 2019 til planlægning og projektering af krydset, hvor Hydevadvej møder Mjølsvej, og det er de penge, som teknisk udvalg nu hellere vil gemme til næste år.

Ombygningen af krydset vil koste i alt omkring 3,2 millioner kroner.

I 2021 har kommunen yderligere 4,5 millioner afsat til vejene omkring Kassø. Om de penge bliver brugt til formålet afhænger af, hvad der sker med de to store datacentergrunde ved Kassø.

Hydevadvej og Mjølsvej er ikke alene vigtige for den tunge trafik i området. De er forsynet med cykelstriber, fordi de også er kommunens bud på en trafiksikker cykelvej mellem Rødekro og Hellevadvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce