Annonce
Erhverv

Apples nye brik kan hjælpe med at finde nøgler og pung

Apples nye AirTag bruger bluetoothteknologi til at hjælpe kunder med at finde deres nøgler og pung. Foto: Apple Inc. Handout/Ritzau Scanpix
En brik, der kan hjælpe med at holde styr på eksempelvis nøgler og pung, præsenteres tirsdag af Apple.

Apple har nu en løsning, der kan hjælpe folk med at finde deres nøgler og pung.

Løsningen, der hedder AirTag, er en lille brik, som man for eksempel lægger i sin pung, rygsæk eller nøglebundt.

Ved at bruge kameraet på ens smartphone kan man "skanne" rummet for ens nøgler - eller hvad der ellers måtte være forbundet til brikken.

De ekstra opmærksomme vil opdage, at den nye løsning trækker på inspiration fra produktet Tile Mate, som gør meget af det samme som Apples AirTag.

Ifølge Apple kommer brikken til at koste 29 dollar (cirka 179 kroner) i USA, men det er endnu uvist, hvad brikken kommer til at koste i Danmark.

Lanceringen er sket i forbindelse med selskabets "Apple Event", hvor der samtidig introduceres en opdatering af Apples stationære computer iMac.

Computeren benytter den samme mere strømsparende og kraftfulde processor-teknologi ARM, som blev introduceret i Apples bærbare computere i 2020 under navnet M1.

Teknologien er den samme, som i mange år er blevet brugt i Apples iPhone og iPad, hvorfor det også er muligt at bruge apps, der normalt kun er beregnet til telefon og iPad, på computeren.

Det nye design på iMac var en af de produktopdateringer, som Apple-brugerne havde efterspurgt. Modellens design har været stort set uændret siden 2009.

Computeren kommer i USA til at koste fra 1400 dollar (cirka 8639 kroner), når den kan købes fra midten af maj. Det vides dog endnu ikke, hvad computeren kommer til at koste i Danmark.

Ud over en ny iMac og AirTag annoncerede Apple en ny version af sin tablet iPad Pro. Også den benytter sig af M1-teknologien.

Den nye iPad Pro bliver desuden udstyret med teknologi, der lader den forbinde til det nye 5G-netværk.

Apple lancerede også en ny version af sin smart-tv-løsning, Apple TV.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
green hydrogen systems

Brintfirma ramte første dag på børsen med en beskeden stigning: - Mon ikke ledelsen håbede på lidt mere champagnebrus

Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce