Annonce
Haderslev

April var køligere end normalt

April måned i Haderslev var en vejrmæssig blandet fornøjelse Arkivfoto: Larz Grabau
På trods af mange solskinstimer var april køligere end den plejer at være.

April måned var betydeligt køligere end normalt, idet middeltemperaturen beregnedes til 6,9 grader mod normal 8,5 grader. Månedens højeste temperatur måltes til 19 grader den 20., mens de laveste nattemperaturer registreredes til minus 1 grad den 5., 10., 15. og 26. Dermed var antallet af frostdøgn, der defineres som dage, hvor temperaturen på et eller andet tidspunkt indenfor det enkelte døgn har været under frysepunktet, hele 4. I øvrigt skal det nævnes, at der var mange nætter, hvor temperaturen i græshøjde var en del under frysepunktet. Den luneste nattemperatur måltes til 7 grader den 19.

Måneden var samtidig kendetegnet ved at være ganske tør og solrig. Nedbørsmængden måltes til blot 31 mm mod normal 50 mm. Der var 9 nedbørsdøgn, og der faldt mest nedbør den 11. med 8 mm. Nedbøren faldt såvel som regn, slud, sne og hagl.

Antallet af solskinstimer nåede helt op på 250 timer mod normal 205 timer. Der var 27 solskinsdage, og heraf var der 6 skyfrie dage.

Annonce

Endelig var det en måned, hvor lufttrykket generelt var højt, da middeltrykket beregnedes til 1017 HektoPascal mod normal 1013 HektoPascal. Den fremherskende vindretning var af skiftende retninger, og der var dage, hvor det var noget blæsende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Der er god grund til at fejre Europadagen

Annonce