Annonce
Erhverv

Arbejde i fri luft er en fordel: Anlægsgartner håber at kunne ride stormen af

Bruno Green er glad for, at der stadig er masser af arbejde til hans fem medarbejdere. Foto: Anita Rahbek
Selvom der kommer færre nye ordrer ind, tror anlægsgartner Bruno Green på, at firmaet klarer sig igennem.

TARM: Onsdag formiddag blev der i strålende smukt solskinsvejr lagt fliser ved cykelskurene på Blåkilde Efterskole, som er i gang med en større tilbygning. Fliserne blev lagt af Bruno Green og hans medarbejdere, der ikke er sendt hjem fra arbejde som mange andre for tiden. For som anlægsgartner arbejder man ude, hvor man kan holde en god afstand til hinanden.

- Vi nyder at kunne være udenfor hverdag, siger Bruno Green med et smil.

- Og vi har faktisk haft travlt hver eneste dag, også efter meldingen om corona-nedlukningen kom. Det har ikke betydet noget for os, fortæller han.

Annonce
Forleden stod der i Bruno Greens ordrebog, at cykelparkeringen ved Blåkilde Efterskole skulle laves. Foto: Martin Rahbek Andersen

Mere opsøgende

Han tilføjer dog:

- Endnu. Det er vores højsæson nu, men der er ikke den samme spørgelyst som tidligere. Jeg kan godt mærke, at vores kunder både privat og erhverv ikke har helt den samme lyst til at sætte ting i gang for tiden. Folk står lidt i et tomrum og har ikke lyst til at bruge deres penge, når de ikke kender situationen om nogle måneder, siger Bruno Green.

Ordrebogen er dog stadig fyldt godt op, og den våde vinter har betydet, at der var opgaver, som ikke kunne laves. Desuden kommer mange private kunder stadig forbi hans salgsplads for at hente sand, grus og gødning. Så de fem medarbejdere og Bruno Green har indtil videre nok at se til.

- Men jeg har da selv taget kontakt til mine kunder for at spørge om de har noget arbejde. Jeg er blevet mere opsøgende end før, fortæller han.

Optimisme

Han har blandt andet kontaktet Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre, om man her havde brug for hans hjælp.

- Fire timer senere fik jeg en forespørgsel på en opgave fra kommunen. Det var jeg imponeret over, fortæller Bruno Green, som derfor er optimistisk med hensyn til, at de offentlige myndigheder fortsat tager Mette Frederiksens opfordring til at åbne for pengeposen alvorligt for de selvstændige erhvervsdrivendes skyld.

- Generelt er jeg faktisk optimistisk. Jeg er sikker på, at vi rider stormen af og at firmaet overlever corona-krisen, selvom det er svært at se ind i krystalkuglen, siger Bruno Green.

Bruno Green er selv blevet mere opsøgende for at sikre, at der også i månederne frem er opgaver til hans medarbejdere. Foto: Anita Rahbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce