Annonce
Indland

Arbejderdrengen blev til alles Mr. Sexbomb

Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Tom Jones er næsten lige så gammel som Elvis. Men voldsomt i live, fortsat en forrygende sanger og entertainer med tag i mange generationer. Nu bliver han 80.

Annonce

Den syngende trussetyv er Tom Jones ofte blevet kaldt, fordi hans kvindelige publikum ekstatisk kastede deres underbenklæder efter ham på scenen.

De seksuelle undertoner i hans forhold til kernepublikummet og brystets blottede løvemåtte var i mange år en integreret del af hans image.

Men waliserens vitalitet er fortsat i top, selv om han 7. juni fylder 80 år.

Thomas John Woodward blev født af en kulminearbejder nær Cardiff i Wales, men sang allerede som barn til bryllupper og i skolekor. Som den arbejderdreng han var, blev han far allerede som 16-årig og hastigt gift.

Da han var midt i 20'erne, blev han opdaget af manageren Gordon Mills, som tog ham til London og gav ham kunstnernavnet Tom Jones.

Hans andet nummer "It's not Unusual" blev et langtidsholdbart hit, der lever endnu.

Siden fik han sit eget tv-show på ABC, hvor han optrådte på skift i både Los Angeles og London med datidens største musikalske legender.

Han kunne fylde de største koncerthaller i USA og Europa og koncertsalene i Las Vegas til bristepunktet.

Han har ikke været nogen kostfornægter, når det gjaldt genrer. Crooneren har gjort sig i både country, rock, pop, disco og soul, men altid været meget populær.

Hittene er væltet frem: Bond-temaet "Thunderball", "What's New, Pussycat", "Green, Green Grass of Home", "Delilah", "She's A Lady" og ikke mindst "Kiss".

Sidstnævnte Prince-nummer revitaliserede i slutningen af 80'erne Tom Jones' karriere over for helt nye generationer sammen med duetalbummet "Reload", som han indsang med yngre kunstnere.

Tom var hot igen og er i dag fortsat meget aktiv. Næste år med en større turné i Europa.

Han har solgt langt over 100 millioner skiver i sin 60 år lange karriere og haft 36 top 40-hits i Storbritannien og 19 i USA.

Hans markante sangstil har gjort ham til en imiteret sanger, på samme måde som den næsten jævnaldrende ven Elvis Presley. Jones mødte Elvis i 1960'erne i Las Vegas, og deres venskab varede til Elvis' død i 1977.

Tom Jones har i over 40 år boet i Los Angeles. Men det forhindrede ham ikke i at blive slået til ridder i 2006 af dronning Elizabeth.

Trods et udtalt kvindetække, som han har indrømmet, at han har udlevet intenst, var han indtil 2016 - hvor hun døde af kræft - i 59 år gift med ungdomskæresten Melinda, som han har en søn med.

/ritzau/

Simon Dawson/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce