Annonce
Esbjerg

Arbejdet med Esbjerg Kommunes nye image er på vej til at blive forløst, men: Er vi bæredygtige eller kulturelle?

Der er mange skridt i arbejdet med brandingprocessen, der i sidste ende skal definere retningen for Esbjerg by. Det kommer både til at påvirke hvordan byen skal udvikle sig, hvilket fokus fremtidige projekter skal have og branding af byen. Derfor inddrages mange vidt forskellige personer og faggrupper. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
I september var omkring et par hundrede deltagere inviteret til workshop om Esbjergs fremtid. De mange esbjergensere sporede sig ind på to mulige styrker, som byen i fremtiden skal kendes på. På de kommende workshops i januar, hvor omkring 300 borgere er inviteret til at deltage, skal der vælges ét scenarie.

Esbjerg Kommune: Skal Esbjerg være en levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby?

Det skal esbjergenserne hjælpe Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, Esbjerg Havn og Education Esbjerg med at finde ud af på workshops i slutningen af januar, hvortil der er inviteret ikke færre end 300 borgere.

Mens julelysene er blevet tændt og december har sneget sig ind på os alle, har styregruppen bag Esbjergs fremtid snævret feltet af fremtidsscenarier ned til to. Således er den tredje mulighed, "Grøn Uddannelse og Innovation",  nu fravalgt, og dermed er afslutningen på spillet om Esbjergs nye fremtid rykket endnu tættere på.

Annonce

De indbudte esbjergensere kan derfor godt begynde at trække i arbejdstøjet, for nu er det snart tid til at afgøre, om Esbjerg skal være kendt som en levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby.

Det er strategi- og brandingekspert Nikolaj Stagis, der styrer slagets gang, og målet er på sigt at få skabt en katedral, der har et fælles brand for Esbjerg som tag, men som har mange andre spændende muligheder og tilbud inde i selve katedralen. Det var efter den seneste workshop, at det blev besluttet at arbejde videre med "Oplevelses- og kulturby" og "Bæredygtig og levende by" som  mulige vækst-motorer i et fremtidsscenarie, der skal gøre Esbjerg berømt og kendt.

- Vi har i styregruppen valgt, at vi arbejder videre med de to fremtidsscenarier, der har fået mest opbakning af de mange deltagere i processen. I styregruppen er vi enige om, at uanset om Esbjerg ender som en levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby, så bliver den samtidig endnu mere attraktiv for både studerende, børnefamilier og turister, forklarer borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er formand for styregruppen bag Fremtidens Esbjerg.

Vejen mod fremtiden

Der er mange skridt processen, der i sidste ende skal definere retningen for Esbjerg by. Det kommer både til at påvirke, hvordan byen skal udvikle sig, hvilket fokus fremtidige projekter skal have og branding af byen. Derfor inddrages mange vidt forskellige personer og faggrupper.

Næste vigtige milepæl er de opfølgende workshops i januar, og derefter følger dialogmøder, som skal fokusere og uddybe den valgte retning, inden en plan og en brandingstrategi skal være klar i foråret.

De kommende workshop

Der bliver holdt i alt fire workshops den 25. og 26. januar 2022, hvor Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Business Esbjerg og Education Esbjerg hver især er vært ved en af dem.

Invitationerne er lige på trapperne, og der bliver også mulighed for, at flere interesserede esbjergensere kan få indflydelse. Esbjerg Kommune åbner snarest muligt for tilmelding på kommunens hjemmeside

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sønderborg For abonnenter

Anklaget for mishandling af sine seks børn: Familiefar frygter udvisning til Kosovo

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Ny mærkeordning deler vandene: Statskontrolleret klimamærke skal hjælpe forbrugere til mere klimavenlige indkøb, men hvordan det skal udformes er stadig til debat

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Erhverv

Overvældende interesse for at købe nedlagt politistation: Kan ende i en budrunde

Annonce