Annonce
Læserbrev

Arbejdet med Skeldebro er i gang

Læserbrev: I et læserbrev den 28. november kritiserer Frode Lehmann kommunens arbejde med at få genetableret Skeldebro efter højvandet 18. marts 2018.

Jeg kan kun give Frode Lehmann ret i, at det er lang tid for at få genetableret en vej og kystsikring. Men det handler desværre ikke kun om at sende to mand og en gravemaskine ud. For når man arbejder med kystbeskyttelse, så er der en række regler og procedurer, der skal være på plads.

Sønderborg Kommune overtog 1. september 2018 opgaven med kystbeskyttelse fra Kystdirektoratet. Det er en opgave, som kommunen ikke tidligere har løst, og som med andre nye opgaver, er der forbundet en del læring med løsningen af opgaven.

Denne sag er den første kommunen behandler om kystbeskyttelse, og derfor har vi måtte udvikle sagsgange og procedurer undervejs, da vi ikke tidligere har løst lignende opgaver. Man kan sige, at vi har måttet lægge skinnerne, mens toget kørte.

Men vi har hele tiden arbejdet målrettet på at komme på plads med sagen, og vi forventer, at tilladelsen til arbejdet bliver givet i næste uge – og efter en fire ugers klagefrist, kan arbejdet gå i gang, hvis ikke der kommer klager.

Det kan virke langsommeligt og besværligt, men som myndighed er Sønderborg Kommune underlagt en lang række regler, som vi naturligvis skal sætte os ind i og leve op til. Derfor er sagerne ind i mellem som et isbjerg, hvor kun en tiendedel rager op og er synligt – men nedenunder ligger en stor opgave, som skal løses før man kan komme videre. Med andre ord – løsningen er ikke altid så ligetil, men vi gør hvad vi kan for at komme i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce