Annonce
Læserbrev

Arbejdet med Skeldebro er i gang

Annonce

Læserbrev: I et læserbrev den 28. november kritiserer Frode Lehmann kommunens arbejde med at få genetableret Skeldebro efter højvandet 18. marts 2018.

Jeg kan kun give Frode Lehmann ret i, at det er lang tid for at få genetableret en vej og kystsikring. Men det handler desværre ikke kun om at sende to mand og en gravemaskine ud. For når man arbejder med kystbeskyttelse, så er der en række regler og procedurer, der skal være på plads.

Sønderborg Kommune overtog 1. september 2018 opgaven med kystbeskyttelse fra Kystdirektoratet. Det er en opgave, som kommunen ikke tidligere har løst, og som med andre nye opgaver, er der forbundet en del læring med løsningen af opgaven.

Denne sag er den første kommunen behandler om kystbeskyttelse, og derfor har vi måtte udvikle sagsgange og procedurer undervejs, da vi ikke tidligere har løst lignende opgaver. Man kan sige, at vi har måttet lægge skinnerne, mens toget kørte.

Men vi har hele tiden arbejdet målrettet på at komme på plads med sagen, og vi forventer, at tilladelsen til arbejdet bliver givet i næste uge – og efter en fire ugers klagefrist, kan arbejdet gå i gang, hvis ikke der kommer klager.

Det kan virke langsommeligt og besværligt, men som myndighed er Sønderborg Kommune underlagt en lang række regler, som vi naturligvis skal sætte os ind i og leve op til. Derfor er sagerne ind i mellem som et isbjerg, hvor kun en tiendedel rager op og er synligt – men nedenunder ligger en stor opgave, som skal løses før man kan komme videre. Med andre ord – løsningen er ikke altid så ligetil, men vi gør hvad vi kan for at komme i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce