Annonce
Kolding

Arbejdsgiverforening beder kommunen stramme op: Kolding er næstdårligst til at kontakte nye ledige

Jobcentret i Kolding har ifølge ny rapport ikke været god nok til at tage tidlig kontakt til nye ledige. Tidlig kontakt er afgørende for, hvornår nye ledige kommer i job igen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Ny rapport viser, at Kolding Kommune i tredje kvartal 2019 var næstdårligst i landet til at få nye ledige til samtale på jobcentret. Men det er der nu rettet op på, forsikrer udvalgsformand.

Kolding: Kolding Kommunes indsats over for nye ledige lader meget tilbage at ønske. Nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening viser nemlig, at Kolding Kommune er den næstdårligste kommune i landet til at kalde nye ledige til samtale.

Ifølge arbejdsgiverforeningen kommer kun 75 procent til samtale på jobcentret i løbet af den første måned, efter de er blevet arbejdsløse. Det er markant lavere end i eksempelvis Vejen, hvor tallet er 90 procent. Tallene tager udgangspunkt i tredje kvartal 2019.

Chefkonsulent mener, at Kolding bør stramme op i forhold til indsatsen over for de nye dagpengemodtagere.

- Det må være et mål for Kolding at hente inspiration på den anden side af kommunegrænsen og tage ved lære af, hvordan Vejen griber opgaven med rettidige samtaler for nye ledige an, siger Ann B. Poulsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, i en pressemeddelelse

Annonce

Kontakt til ledige i Syd- og Sønderjylland

Andelen af ledige, der kommer til samtale inden for den første måned, fordeler sig således i hele Syd- og Sønderjylland. Tallene tager udgangspunkt i tredje kvartal 2019.

Fanø: 92 procent

Vejen: 90 procent

Aabenraa: 89 procent

Middelfart: 88 procent

Esbjerg: 87 procent

Tønder: 87 procent

Haderslev: 86 procent

Vejle: 84 procent

Varde: 82 procent

Sønderborg: 81 procent

Fredericia: 78 procent

Billund: 76 procent

Kolding: 75 procent

Tidlig indsats hjælper

Jobcentrets kontakt og vejledning til nye ledige har en stor effekt på, hvor lang tid der går, før den ledige kommer tilbage i job. Det er derfor afgørende, at kommunens jobcenter sætter hurtigt og målrettet ind over for den enkelte nye ledige, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

- Vi ved, at en tidlig indsats i forbindelse med ledighed har stor betydning for, hvor lang tid der går, før en ledig igen er i job. Det er derfor trist, at en stor andel af Koldings nye ledige ikke kommer til samtale i jobcentret i løbet den første måned som ledige, siger Ann B. Poulsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening i en pressemeddelelse.

Poul Erik Jensen (S), formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, erkender, at kommunen ikke har været gode nok til få fat i de nye ledige. Han fortæller dog, at arbejdsmarkedsudvalget allerede tog affære i efteråret.

- Vi har ansat mere personale på området, for det er utrolig vigtigt, at vi tidligt får fat i dem, der ryger ud i ledighed, siger Poul Erik Jensen.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce