Annonce
Kultur

Arbejdsgruppe gået i gang med planer for spektakulær legeplads ved Ribe Fritidscenter

Der er i dette område vest for Ribe Fritidscenter, at en arbejdsgruppe planlægger at anlægge en spektakulær legeplads. Foto: Esbjerg Kommune
Ny arbejdsgruppe har netop holdt første møde i bestræbelsene på at opføre en ny og spektakulær legeplads i forbindelse med skaterområde ved Ribe Fritidscenter. Kommunens formand for Kultur & fritidsudvalget er begejstret.

Ribe: Størst, længst og højest.

Sådan lyder nogle af slagordene for den nye legeplads, som en særligt nedsat arbejdsgruppe arbejder på at få i stand ved Ribe Fritidscenter i forbindelse med det streetområde, Esbjerg Kommune allerede har bevilget 1,65 mio. kr. til med blandt andet skaterramper.

Hos politikerne kaldes området på smukkeste vis for "et levende og aktivt gadeidrætsmiljø, der skaber bedre balance i Ribes ungdomsliv", og arbejdsgruppen ønsker en udvidelse med en spektakulær legeplads, der gerne skal tiltrække både lokale, turister og børnefamilier langvejs fra.

Der har netop været afholdt møde i arbejdsgruppen bag, og med på mødet var også formand for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist(K), der er ovenud positiv over for, at der er sat gang i helt konkrete planer for området.

- Det er ikke bare en gynge, der skal sættes op. Udgangspunktet er, at det skal være ekstraordinært, og det bliver ikke en legeplads i gængs forstand. Planen er, at det bliver meget mere end det, og det går i tråd med kommunens tankegang om mere aktivitet for borgerne, siger Peder Tørnqvist, der nævner fonde og private investorer som mulige bidragydere.

Fortjener opbakning

Peder Tørnqvist forklarer, at første spadestik til det nye streetmiljø tages i april eller maj, og han ser frem til snart at modtage et idéoplæg fra arbejdsgruppen bag legepladsen, så det kan forelægges Kultur & Fritidsudvalget, fordi planerne ifølge Tørnqvist fortjener al den opbakning, man kan banke op af jorden.

Direktør Peter Laursen er et af medlemmerne i arbejdsgruppen. Han var manden, der for to år siden luftede idéen om et attraktivt aktivitetsområde, og han forklarer, at man er i gang med at udarbejde et forslag, selv om de endelige planerne endnu ikke er helt på plads, ligesom man heller ikke kender det endelige budget.

- Vi arbejder på et skitseforslag, så vi har noget at gå videre med til fondene, siger Peter Laursen og forklarer, at flere private aktører har tilkendegivet, at de også vil være villige til at bidrage til projektet.

- Vi gør det her, fordi vi synes, der mangler noget i Ribe, og med et projekt som dette vil vi gerne give både turister og børnefamilier endnu en grund til at kommer hertil. På den måde håber vi Ribe som turistdestination kan blive flettet sammen med fritidscentrets plan om at sætte Ribe i bevægelse, siger Peter Laursen, der sidder i arbejdsgruppe med Ole Jørgensen fra Invactor, Michael Nørgaard fra Nørgaard Anlæg, Flemming Rasmussen fra Kvickly Ribe, Claus Pedersen fra Danhostel Ribe samt Carsten Lund og Jørgen Jepsen fra Ribe Fritidscenter.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce