Annonce
Kultur

Arbejdsgruppe gået i gang med planer for spektakulær legeplads ved Ribe Fritidscenter

Der er i dette område vest for Ribe Fritidscenter, at en arbejdsgruppe planlægger at anlægge en spektakulær legeplads. Foto: Esbjerg Kommune
Ny arbejdsgruppe har netop holdt første møde i bestræbelsene på at opføre en ny og spektakulær legeplads i forbindelse med skaterområde ved Ribe Fritidscenter. Kommunens formand for Kultur & fritidsudvalget er begejstret.

Ribe: Størst, længst og højest.

Sådan lyder nogle af slagordene for den nye legeplads, som en særligt nedsat arbejdsgruppe arbejder på at få i stand ved Ribe Fritidscenter i forbindelse med det streetområde, Esbjerg Kommune allerede har bevilget 1,65 mio. kr. til med blandt andet skaterramper.

Hos politikerne kaldes området på smukkeste vis for "et levende og aktivt gadeidrætsmiljø, der skaber bedre balance i Ribes ungdomsliv", og arbejdsgruppen ønsker en udvidelse med en spektakulær legeplads, der gerne skal tiltrække både lokale, turister og børnefamilier langvejs fra.

Der har netop været afholdt møde i arbejdsgruppen bag, og med på mødet var også formand for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist(K), der er ovenud positiv over for, at der er sat gang i helt konkrete planer for området.

- Det er ikke bare en gynge, der skal sættes op. Udgangspunktet er, at det skal være ekstraordinært, og det bliver ikke en legeplads i gængs forstand. Planen er, at det bliver meget mere end det, og det går i tråd med kommunens tankegang om mere aktivitet for borgerne, siger Peder Tørnqvist, der nævner fonde og private investorer som mulige bidragydere.

Annonce

Fortjener opbakning

Peder Tørnqvist forklarer, at første spadestik til det nye streetmiljø tages i april eller maj, og han ser frem til snart at modtage et idéoplæg fra arbejdsgruppen bag legepladsen, så det kan forelægges Kultur & Fritidsudvalget, fordi planerne ifølge Tørnqvist fortjener al den opbakning, man kan banke op af jorden.

Direktør Peter Laursen er et af medlemmerne i arbejdsgruppen. Han var manden, der for to år siden luftede idéen om et attraktivt aktivitetsområde, og han forklarer, at man er i gang med at udarbejde et forslag, selv om de endelige planerne endnu ikke er helt på plads, ligesom man heller ikke kender det endelige budget.

- Vi arbejder på et skitseforslag, så vi har noget at gå videre med til fondene, siger Peter Laursen og forklarer, at flere private aktører har tilkendegivet, at de også vil være villige til at bidrage til projektet.

- Vi gør det her, fordi vi synes, der mangler noget i Ribe, og med et projekt som dette vil vi gerne give både turister og børnefamilier endnu en grund til at kommer hertil. På den måde håber vi Ribe som turistdestination kan blive flettet sammen med fritidscentrets plan om at sætte Ribe i bevægelse, siger Peter Laursen, der sidder i arbejdsgruppe med Ole Jørgensen fra Invactor, Michael Nørgaard fra Nørgaard Anlæg, Flemming Rasmussen fra Kvickly Ribe, Claus Pedersen fra Danhostel Ribe samt Carsten Lund og Jørgen Jepsen fra Ribe Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce