Annonce
Varde

Arbejdsgruppe oplever stor interesse for innovationscenter i Skovlund

I baggrunden ses solvarmeanlægget i Skovlund. Det er mellem det anlæg og Mums Bageri, at det nye innovationscenter skal ligge. Navnet er ikke helt på plads, og det er derfor, at det på skiltet hedder PowerTower InnoFødevarecenter, mens JydskeVestkysten har valgt at bruge en anden arbejdstitel, Symbo FødevareInnocenter. Foto: André Thorup
I forvejen har arbejdsgruppe hørt fra flere, der gerne vil være en del af et innovationscenter for fødevarer i Skovlund, og den har også fået henvendelser, efter planerne er blevet offentlige.
Annonce

Skovlund: ProVardes iværksætter- og innovationschef Friedericke Bruhn fortæller, at hun har fået henvendelser fra virksomheder i hele landet, der gerne vil være en del af Symbo FødevareInnocenter i Skovlund.

Symbo FødevareInnocenter skal både indeholde en bygning, hvor der kan skabes ideer, og en bygning, hvor virksomheder kan have deres produktion.

Ifølge Friedericke Bruhn kommer henvendelserne både fra mindre virksomheder, der vil producere i det nye center, og større virksomheder, der gerne vil bruge centret som stedet, hvor de udvikler nye produkter.

Annonce

Færdigt om under tre år?

Arbejdsgruppen, der udover Friedericke Bruhn består af tre Skovlund-borgere, har allerede inden offentliggørelsen holdt møder med mange, eksempelvis virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Der er stor interesse for at blive en del af huset. For eksempel har både universiteter og erhvervsskoler meddelt, at de gerne vil sende deres studerende på undervisningsforløb, hvor de kan samarbejde med virksomheder i Skovlund. Efter offentliggørelsen har også en interesseret forsker fra Københavns Universitet henvendt sig om et samarbejde.

Den store interesse gør, at gruppen tror på, at de første cirka 8000 kvadratmeter kan stå klar om under tre år.

I første omgang skal der dog arbejdes videre med planerne. Det støtter Varde Kommune med 600.000 kroner, mens en række interesserede investorer har tilbudt at udføre arbejde gratis.

Annonce

Skal være bæredygtigt

Det er væsentligt for arbejdsgruppen, at bæredygtighed er i fokus. Det gælder ikke kun de fødevarer, der skal udvikles i bygningerne, men også bygningen i sig selv.

Det handler blandt andet om, at overskudsvarmen skal udnyttes, og der skal arbejdes med, om overskud fra produktionerne kan bruges i stedet for blot at blive til affald.

Den store produktionsbygning skal indeholde fleksible vægge, så virksomhederne kan blive større eller mindre uden at skulle flytte ud eller opvarme lokaler, der ikke er i brug længere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Brutal dødsvold: Kammerat knuste pensionists kranium med flere slag

Annonce