Annonce
Esbjerg

Arbejdsgruppe skal kigge på plejehjems-aktiviteter

Hanne Meyer, der er formand for Ældre Sagen i Esbjerg, glæder sig til at få endnu mere fokus på aktiviteter på kommunens plejehjem. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Politikerne vil gerne have flere aktiviteter på kommunens plejehjem, og det skal en arbejdsgruppe nu lægge sig i selen for at realisere. Gruppen kommer til at bestå af repræsentanter fra Ældrerådet, Ældre Sagen og Sundhed- & Omsorgsområdet.

Esbjerg Kommune: Aktiviteter på kommunens plejehjem er for alvor kommet i fokus, og nu skal der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal have aktiviteterne under lup.

Politikerne i Sundhed- & Omsorgsudvalget har besluttet, at en arbejdsgruppe bestående af seks personer skal sætte sig sammen og diskutere, hvordan fremtidens aktivitetsniveau skal være, og hvilke aktiviteter, der skal tilbydes på kommunens plejehjem.

- Der bliver repræsentanter fra Ældrerådet, Ældre Sagen og plejehjemsledere. Dermed synes jeg, at alle interesser er godt repræsenteret i arbejdsgruppen. De skal selv vælge deres leder, og de skal selv udarbejde et kommissorium, som skal præsenteres for os politikere i udvalget, siger formand for Sundhed- & Omsorgsudvalget, Olfert Krogh (DF).

Annonce

Vi skal vende alle sten og sørge for at udnytte ressourcerne bedst muligt, men vi kommer ikke udenom, at der er brug for flere hænder ude på plejehjemmene.

Hanne Meyer, formand for Ældre Sagen i Esbjerg.

Bygge bro

Det er endnu ikke blevet bestemt hvilke personer, der skal sidde i arbejdsgruppen, men en af dem kunne meget vel blive Hanne Meyer, der er formand for Ældre Sagen i Esbjerg, og hun glæder sig over initiativet.

- Hvis jeg skal sidde med i gruppen, ser jeg frem til at gå ind i det, og jeg er klar til tænke kreativt. Vi skal vende alle sten og sørge for at udnytte ressourcerne bedst muligt, men vi kommer ikke udenom, at der er brug for flere hænder ude på plejehjemmene. Jeg er ikke i tvivl om, at de ansatte gør deres bedste, men der er simpelthen ikke tid til de ting, som beboerne savner. Og vi skal nemlig også huske at tænke på de ansatte i denne sammenhæng. Sosu'erne skal også have lov at være med i nogle af de sjove ting, så de ikke kun skal udføre praktiske plejeopgaver. Men min tilgang til det er, at vi skal involvere pårørende mere og bygge bro mellem de forskellige grupper, for eksempel plejehjemsbeboere og brugere af daghjem. Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, og jeg er glad for at se, at der nu sker noget på området omkring aktiviteter på plejehjem, for det har altså haltet gevaldigt, siger Hanne Meyer.

Arbejdsgruppe

Det er tanken, at arbejdsgruppen skal tage udgangspunkt i de undersøgelser, der er lavet på området, blandt andet brugertilfredshedsundersøgelsen blandt plejehjemsbeboere i Esbjerg Kommune og forsøget på Margrethegården, hvor plejehjemsbeboere har deltaget i aktiviteter med brugere af daghjemmet.

Gruppen får seks medlemmer - to repræsentanter fra henholdsvis Ældrerådet og Ældre Sagen samt to plejehjemsledere.

Undersøgelsen

Brugertilfredshedsundersøgelsen af aktiviteter blandt beboere på plejehjem i Esbjerg Kommune er blevet gennemført efter ønske fra politikerne i Sundhed- & Omsorgsudvalget.

Indsamling af svar er sket på 6 forskellige plejehjem, hvor i alt 18 beboere er blevet interviewet.

Plejehjemmene er fordelt over hele kommunen, og de adspurgte beboere er mellem 67 og 98 år.

Alle adspurgte var dårligt gående og skulle have hjælp til at komme rundt ved hjælp af enten kørestol eller rollator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Is i maven i en svær tid

Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce