Annonce
forside

Arbejdshesten tog sig tid til fest

For 19 år siden sprang Carsten Hansen ud som selvstændig - for anden gang. Igen handlede det om maskiner. Foto: Timo Battefeld

Carsten Hansen er altid i sving. Men lørdag middag valgte han alligevel at lade plæneklippere og traktorer stå for at fylde værkstedet med gæster.

Annonce

Broager: En arbejdshest.

Sådan beskriver Per Hansen sin fætter Carsten, der driver Carstens Maskinværksted syd for Broager. Og spørger man Kim Hansen, Bjarne Hansen eller Torben Hansen, der er ansat i firmaet, er skudsmålet stort set det samme:

Deres chef er pligtopfyldende og i gang hele tiden.

Lørdag formiddag, mens andre gjorde klar til at fejre Carsten Hansens 50-års fødselsdag, var hovedpersonen da også i gang med at skifte rem på en plæneklipper. For hans lille virksomhed med fire ansatte har travlt for tiden: Det er forår, så både landmænd og villaejere lufter maskinparken, og når noget går stykker, ender det ofte på værkstedet Nejstvej 18.

Carstens Maskinværksted er et alsidigt smedeværksted, der reparerer lidt af hvert. Store landbrugsmaskiner udgør halvdelen af opgaverne. Dertil kommer gyllevogne, som skal have skiftet slanger, personbiler, som skal have nye bremser eller service, veteranbiler og gamle traktorer og diverse haveredskaber, herunder robotplæneklippere.

Carsten Hansen er indehaver af Carstens Maskinværksted med fem ansatte. Han bor sammen med Helle Jonasson og har børnene Andreas og Anne Sofie på 20 og 18 år.

Med en enkelt undtagelse hedder alle mændene i virksomheden Hansen til efternavn. Og så er der Helle Jonasson, der passer kontoret og er Carsten Hansens samlever. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Maskine til hegn

Allerede som 21-årig blev han momsregistreret. Han havde da lavet sin egen maskine, der kunne klippe hegn. Bare ikke nok til at han også kunne leve af det. Det kan han nu:

- Jeg blev opfordret af lokale landmænd til at begynde, fortæller Carsten Hansen, som er uddannet landbrugsmekaniker fra Thomas Skøtt Maskiner i Ragebøll.

De første 10 år herefter var han svend samme sted. Sideløbende drev han et lille husmandsbrug på hobbybasis.

- Fem køer, tre svin ad gangen, lidt høns og gæs. Men det blev for bøvlet med alt det papirarbejde, fortæller han.

En kort overgang var han også ansat først hos JF Stoll og senere Nybøl Smedje.

- Fabriksarbejde, det var ikke lige mig, lærte han.

Sidste år overtog han kunderne efter Thomas Skøtt, der lukkede, og selv om han ikke længere selv reparerer, er han tilfreds:

- Ikke to dage er ens, og når der ikke er så travlt, får jeg tid til også at kigge på de gamle traktorer.

For Carsten Hansen har syv veterantraktorer, blandt andet en dansk Bukh. Hvert år starter han og naboerne flere af dem for at køre i kortege til Oldtimerløbet i Gråsten. Kæresten Helle Jonasson følger med i ledsagebil.

Traktorerne var dog ryddet af vejen lørdag, så der var plads til at dække op til 100 siddende gæster. Alligevel var der ikke stole nok, for når man er kendt i lokalsamfundet og i øvrigt annoncerer i ugeavisen, at alle bare kan komme, må man også forvente, at de gør det.

- Sådan gør vi bare her i Broager. Det er tradition, erklærede Carsten Hansen med værkstedet fuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce