Annonce
Esbjerg

Arbejdsmiljø igen i orden på Bramming-skole

Arbejdsmiljøet på Bakkevens Skoles specialafdeling har igen føet en grøn smiley af Arbejdstilsynet efter flere år med store problemer. Foto: Martin Wilde

En grøn smiley spreder atter smil over Bakkevejens Skole som tegn på, at arbejdsmiljøet på skolens specialafdeling igen er i top, efter flere år med store problemer.

Bramming: Der blev serveret fastelavnsboller til de ansatte på Bakkevejens Skole fredag. Årsagen er en grøn smiley, som tegn på et godt arbejdsmiljø, som skolen fik torsdag, da Arbejdstilsynet var på besøg.

Højt sygefravær, vold og trusler om vold mod lærerne - både fysisk og psykisk - gjorde ellers, at Arbejdstilsynet for et par år siden skred ind og dikterede påbud efter påbud til specialafdelingen på Bakkevejens Skole. Påbudene førte til, at der blev opmærksomhed om problemerne, og specialafdelingen, som elever med særlige udfordringer undervises i, fik en pædagogisk leder tilknyttet på heltid i stedet for deltid. Og så blev der iværksat tiltag, som skulle få klarlagt problemernes omfang.

- Vi er gået fra en til to arbejdsmiljørepræsentanter, som er til stede hver dag blandt lærerne, og vi har fokuseret på forebyggende indsatser. Tidligere var det vanskeligt at få medarbejderne til at udfylde skemaer med hændelserne. Hvad skal det nytte, spurgte de. Men det skal registreres, og man får man tid til det. Og så har vi opbygget teams, så de ansatte ikke hurtigt bliver ladt alene, fortæller Pernille Berthelsen, der er pædagogisk leder på specialafdelingen på Bakkevejens Skole.

Annonce

Der er nogle opgaver i specialgruppen som gør, at vi skal se på, hvordan vi passer på medarbejderne.

Pernille Berthelsen, pædagogisk leder

Er blevet klogere

Skemaerne skaber data, så ledelse og medarbejdere ved, præcis hvor mange hændelser, der har været, og hvad der skal arbejdes med. Det forebygger rygter og falske mavefornemmelser.

- Vi har fået supervision med fast tilknyttet psykolog, og alle lærere og pædagoger er kompetenceudviklet i specialpædagogik med undervisere fra UC Syd. Vi er blevet meget klogere på, at for mange børn på for lidt plads ikke er godt, og det er heller ikke godt, hvis de er for spredt, siger Pernille Berthelsen, der for to år siden fik jobbet som leder af afdelingen, da problemerne var flest.

Et af tiltagene var "Huset" ved Bakkevejens Skole, som åbnede sidste år, så alle elever på skolens specialafdeling nu går på Bakkevejens Skole. Tidligere var det nødvendigt, at nogle elever gik på Nordre Skole.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce