Annoncørbetalt indhold

Arbejdspladsvurderinger – hvad er det?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Arbejdspladsvurderinger, forkortet til APV, er en vigtig del inden for arbejdsmiljøet. APV kan være med til at identificer hvis der er nogle udfordringer i arbejdsmiljøet på din arbejdsplads. Det er vigtigt at der bliver fortaget en APV en gang i mellem, for at være sikker på at arbejdsmiljøet er i orden. Dog kan det at udføre en arbejdspladsvurdering godt virker overvældende, men det behøver det ikke at være. Det gælder bare om at finde metoden, der fungerer bedst i din virksomhed.

Hvad er formålet med en APV 

Annonce

Formålet med en arbejdspladsvurdering er at give de ansatte en mulighed for at forklare, hvordan de oplever arbejdsmiljøet, og arbejdspladsen. Dette er både i relation til de fysiske og psykiske rammer. Dette giver også virksomheden muligheden for at løse de problemer, hvis der skulle være nogle. Dette betyder også at der er en mulighed for at forbedre arbejdspladsen, og give de ansatte den bedst mulige oplevelse.

Regler for arbejdspladsvurderinger 

Når det kommer til APV, så er der selvfølgelig nogle love og regler, som skal overholdes. Den første er at alle virksomheder skal udføre en APV, uanset antallet af ansatte. En APV skal ikke nødvendigvis godkendes, men Arbejdstilsynet vil holde øje med at den opholder alle lovens krav og regler. Det er vigtigt at APV’en opfylder dem alle, hvis ikke den opholder alle kravene, så kan virksomheden risikerer, at få en bøde.

Nogle af kravene til APV lyder på; at der er arbejdsgiverens ansvar, at virksomheden udarbejder en APV, og at medarbejderne bliver inddraget. Derudover skal APV’en være skriftlig, og tilgængelig for ledelse og medarbejdere. Virksomhedens ledelse skal samarbejde med de ansatte igennem hele APV-processen. Der skal også tydeligt være nævnt, hvem der har ansvaret for at gennemføre virksomhedens handlingsplan. Dette er dog kun nogle af reglerne, og inden du udsender en APV, skal du sætte dig ordentligt ind i de forskellige regler, så du kan undgå en bøde, og forbedre din virksomhed.

Arbejdsplads-vurdering ved ændringer i virksomheden

Der skal gennemføres an arbejdsplads-vurdering, hver gang der sker ændringer i virksomheden, som har en betydning for arbejdspladsen og arbejdsmiljøet. Dette er vigtigt, da dette kan være med til at skabe udfordringer på arbejdspladsen, hvis der er noget der ikke fungere korrekt. Hvis der ikke bliver fortaget nogle ændringer på arbejdspladsen, kan du nøjes med at udføre en APV hvert tredje år. Dog anbefales det at gøres oftere, bare for at være sikker på at alting er som det skal være.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.