Annonce
Sønderjyske HH

Arbejdssejr sender SønderjyskE op på tredjepladsen

Kasper Christensen så sit hold slide med at få angrebsspillet til at glide, men stærkt forsvar og masser af redninger fra Josip Cavar gav en hjemmesejr over Mors-Thy.(Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Spillet var ikke kønt, men sejrens sødme fejlede ikke noget i Sønderborg. SønderjyskE slog Mors-Thy 26-24 og rykker op på ligaens tredjeplads.

SØNDERJYSKE: En arbejdssejr på 26-24 over Mors-Thy sender SønderjyskE op på ligaens tredjeplads efter to sejre og to uafgjorte i de seneste fire kampe. Sejren var sød i Sønderborg. Men spillet var ikke kønt.

Med højrefløjen Christian Jensen ude på ubestemt tid med en knæskade, havde SønderjyskE gravet en gammel kending frem. Hans Martin Asmussen var tilbage i den lyseblå trøje med nummer 18 på ryggen. Asmussen stoppede som spillende assistenttræner i TM Tønder efter nederlaget i ligakvalifikationskampene mod KIF Kolding i maj, men torsdag var han altså tilbage i elitehåndbold. Asmussen havde selv taget kontakt til SønderjyskE-træner Kasper Christensen for at tilbyde sin hjælp, hvis holdet havde brug for ham som kegle til træning. I stedet kom han med på holdkortet.

Det var dog den normale back, Arnar Birkir Halfdansson, der passede højre fløj fra begyndelsen, og det var islændingens kontraløb, der bragte sønderjyderne foran 6-2 og fik Mors-Thy-træner Søren Hansen til at trykke på timeoutknappen. Den føring kunne og burde SønderjyskE have udbygget i overtal, men i stedet tabte hjemmeholdet de to minutter med 0-2.

Gæsterne reducerede til 5-6, men så fik Lasse Pedersen en ny udvisning, og denne gang slog SønderjyskE til og kom foran 8-5. Men hjemmeholdet havde svært ved at få angrebsspillet til at glide, og Kasper Olsen kom i kamp for at give det et skud. Olsen måtte modtage behandling og udgik, da han landede knaldhårdt ned på ryggen efter at være blevet skubbet, mens han var i luften. Dommer Karina Christiansen stod få meter fra forseelsen, men takserede det kun til tremeter.

Ligesom Olsen røg i gulvet, tabte SønderjyskE også overtaget på gulvet. Hjemmeholdet tabte det sidste kvarter af første halvleg med 2-8. Josip Cavar stod ellers første halvleg med en redningsprocent tæt på 40, men angrebsspillet var til tider hakkende, og afslutningerne var for uskarpe og for nemme for Mors-Thy-målmand Søren Pedersen.

Annonce

kampen i tal

SønderjyskE - Mors-Thy 26-24 (11-13)

Stillinger undervejs: 0-1, 6-2, 6-5, 9-5, 11-10, 14-13, 17-18, 21-19, 24-24

Målscorere, SønderjyskE: Mikkel Møller 9 (2), Aaron Mensing 5, Jon Andersen 4, Frederik Børm 3, Oskar Sunnefeldt 1, Hans Martin Asmussen 1, Frederik Ladefoged 1, Oliver Eggert 1, Arnar Birkir Halfdansson 1

Topscorer, Mors-Thy: Jacob Hessellund 8 (4)

Udvisninger: SønderjyskE 3, Mors-Thy 5

Tilskuere: 2.108

Hektisk afslutning

Efter pausen trådte Asmussen ud af sin håndboldpension, og han startede med at trække en angrebsfejl på Jonas Gade. Han misbrugte sit første forsøg, men bragte SønderjyskE foran 17-16 efter 40 minutter.

Den kommende SønderjyskE-spiller, Marcus Dahlin, var ikke streng mod sin kommende arbejdsgiver. Han fik også to minutters udvisning for at trække i Aaron Mensing. Og burde have haft en mere for at ramme Oliver Eggert i ansigtet senere.

Anden halvleg lignede på mange måder den første. Sønderjyderne havde mange små føringer, men 30 sekunder før tid tog gæsterne timeout bagud med 24-25. Mors-Thy gik i syv mod seks, men formåede end ikke at få en afslutning før armen kom op, og bolden derefter kom på sønderjyske hænder.

Sønderjyderne skulle blot have seks sekunder til at gå, og Frederik Børm kunne runde kampen af til 26-24.

SønderjyskE er på tredjepladsen i ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce