Annonce
Aabenraa

Arena-center får politisk opmærksomhed

Viceborgmester Ejler Schütt (DF) er meget lidt tilfreds med, at Arena Aabenraa vil drive motionscenter. Arkivfoto: Claus Thorsted

Motionscentre er ofte et hit i januar, men nu vil byrådspolitikerne i Aabenraa Kommune også snakke motion. Det sker, efter Arena Aabenraa har åbnet sit eget motionscenter.

Aabenraa: Den 2. januar var ikke kun årets anden dag. Det var også dagen, hvor Arena Aabenraas motionscenter havde første åbningsdag. Det er dog ikke blot motionister, der fatter interesse for åbningen. Fra politisk hold er der flere partier, som undrer sig over, at arenaens center nu skal konkurrere med private virksomheder.

- Jeg kan ikke forestille mig, at det liberale styre, vi har med en Venstre-ledelse, vil gå med til sådan noget, lyder det fra viceborgmester Ejler Schütt (DF), som ikke mener, at arenaen bør drive motionscenter, hvis det konkurrerer med private centre.

- Vi går ind for, at det private erhvervsliv skal have så gode rammevilkår som overhovedet muligt. Det skal ikke påføres konkurrence af det offentlige. Jeg ved, fonden bag arenaen er erhvervsdrivende, men den er totalt finansieret af skattekroner.

Ejler Schütt vil nu drøfte sagens videre gang med sin partifælle Jette Julius Kristiansen, der er næstformand i kultur- og fritidsudvalget.

Annonce

Jeg kan ikke forestille mig, at det liberale styre, vi har med en Venstre-ledelse, vil gå med til sådan noget.

Ejler Schütt, viceborgmester og gruppeformand for Dansk Folkeparti.

De driver arenaen


  • Arena Aabenraa drives af en erhvervsdrivende fond. Der skelnes mellem erhvervsdrivende fonde eller ikke-erhvervsdrivende fonde. Såfremt en fond producerer varer eller tjenesteydelser, sælger eller udlejer fast ejendom, eller hvis den ejer eller har bestemmende indflydelse over en erhvervsvirksomhed er en fond som udgangspunkt erhvervsdrivende.
  • I bestyrelsen sidder John Riisberg, formand, udpeget af byrådet, Asbjørn Lundgaard Jakobsen, næstformand, brugerrepræsentant, Peter Maindal, Business Aabenraa, Grethe Harmuth, Business Aabenraa, Per Hussmann, brugerrepræsentant, Lars Kristensen (V), udpeget af byrådet, og Kaj Dam Rasmussen, udpeget af byrådet. Bo Riis Duun, Aabenraa Kommune, og Jakob Sander, Vejen Idrætscenter, er tilforordnede.

V er splittet

Lars Kristensen (V), ny formand for kultur- og fritidsudvalget, har talt med sin forvaltning om sagen, der ikke har været behandlet i hans udvalg, men blot været et orienteringspunkt.

- Jeg har bestilt et notat om sagen, som jeg ikke har fået endnu, men punktet vil blive behandlet på næstkommende udvalgsmøde, siger Lars Kristensen, som dog slår fast, at centret ikke skal være konkurrenceforvridende, selv om han gerne vil have sagen nøjere belyst af forvaltningen, før han udtaler sig.

Helt så forsigtig er partifællen Eivind Underbjerg Hansen ikke.

- De (arenaen, red.) har absolut et forklaringsproblem. Vi skal ikke drive motionscenter for skatteydernes penge. Det er ikke i orden, mener Eivind Underbjerg Hansen.

- De har forsøgt at få andre ind (private aktører, red.), men man kan jo også lave udbuddet, så ingen andre vil ind.

S ser på sagen

Socialdemokraternes Christian Panbo har tidligere udtalt sig meget kritisk om motionscentret i arenaen, og gruppeformand Karsten Meyer Olesen fortæller, at sagen vil blive taget op.

- Som udgangspunkt er jeg dog tryg ved ledelsen i den erhvervsdrivende fond, siger Karsten Meyer Olesen.

- Men vi vil nu vende sagen i gruppen.

De Konservative vil ikke umiddelbart forfølge sagen, men melder dog klart ud:

- Hos De Konservative vil vi helst ikke lave konkurrerende virksomhed med offentlige midler. Den balance må bestyrelsen så finde, siger Jan Riber Jakobsen.

- Det er utroligt vigtigt, at vi har et godt samarbejde med vores erhvervsliv.

Læs her, hvad arena-formand John Riisberg mener om sagen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce