Annonce
Navne

Arena har fået ny formand

Aabenraa Arenas nye bestyrelse har konstitueret sig og valgt advokat Asbjørn Jakobsen som ny formand. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Aabenraa: Da John Riisberg trak sig fra formandsposten med udgangen af 2019, skulle Arena Aabenraas bestyrelse i gang med at finde en afløser.

Det er nu sket, og valget er faldet på Asbjørn Jakobsen, der er valgt ind i bestyrelsen som brugerrepræsentant.

I en pressemeddelelse fra Arena Aabenraa siger den nye formand: "Hele bestyrelsen glæder sig til det fortsatte arbejde og til at virke for den fortsatte gode udvikling af Arena Aabenraa, så arenaen i fremtiden ikke bare vil være et fantastisk idrætshus for skoler, foreninger og byens borgere, men også være et sted hvor kultur, messer, events, møder og konferencer samler hele landsdelen".

Ud over den nye formand består bestyrelsen af Lars Kristensen, udpeget af Aabenraa Kommune og formand for kultur- og fritidsudvalget, Klaus Peter Riggelsen og Grethe Harmuth, begge udpeget af Business Aabenraa, Per Hussmann, valgt som brugerrepræsentanter, og Kaj Dam Rasmussen og Jan Stubberup, begge udpeget af Aabenraa Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce