Annonce
Kolding

Populær sport kommer til Vamdrup: Arena Syd bygger padelbane

Padelbanen etableres i den del af Arena Syd, der hedder "Galleriet", og finansieres af 350.000 kroner fra virksomheden Dansk Auto Logik og 100.000 kroner fra Arena Syd. Fra venstre ses centerleder Brian G. Larsen, Keld Kamstrup og Kjeld Christensen, der begge er medlemmer af bestyrelsen i Bent O. Jørgensens Fond, Michael Davidsen, der er medlem af Arena Syds bestyrelse, og direktør for Dansk Auto Logik, Kurt Rath. Foto: Thomas Holl
Efterspørgslen har været stor, og til august skal en padelbane stå klar til brug i centret på Idrætsvej. Dermed vil man kunne dyrke den ekstremt populære sport i lokale omgivelser. Dansk Auto Logik, der har en afdeling i Vamdrup, bidrager med 350.000 kroner via Bent O. Jørgensens Fond.

VAMDRUP: Padelsporten er blevet et hit over det meste af verden. I Spanien er det den næststørste sport efter fodbold.

Nu varer det ikke længe, før man også kan dyrke den populære sport i Vamdrup. Nærmere bestemt i Arena Syd, hvor der bliver opført en bane i løbet af sommerperioden.

Padel kan beskrives som en blanding af 80 procent tennis og 20 procent squash, og banen er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.

- Vi har oplevet en meget stor efterspørgsel efter en padelbane, og det har vi lyttet til. Arbejdet med at etablere den går i gang om nogle uger, og så skal banen gerne stå klar den 4. august, siger centerleder Brian G. Larsen og tilføjer, at banen vil være tilgængelig for alle interesserede.

350.000 kroner fra Dansk Auto Logik

Projektet andrager godt 450.000 kroner. Heraf kommer 350.000 kroner fra transportvirksomheden Dansk Auto Logik A/S, der har et af sine domiciler i Vamdrup. Pengene til padelbanen doneres via Bent O. Jørgensens Fond, der ejer virksomheden, og som blandt andet har til formål at yde bidrag til velgørende kulturelle, sportslige eller lignende formål.

- Vi vil gerne give noget til Vamdrup, som rigtig mange kan få glæde af. Samtidig er der tale om en sport, der på ret få år virkelig har vundet indpas over hele verden, og den udvikling bidrager vi så til på denne måde, siger Kurt Rath, der er direktør for Dansk Autologik.

De sidste godt 100.000 kroner kommer fra Arena Syd selv, og padelbanen kommer til at ligge indendørs. Det betyder, at den vil kunne benyttes hele året – til sammenligning ligger mange andre padelbaner udendørs, og de er ikke alle overdækkede.


Vi vil gerne give noget til Vamdrup, som rigtig mange kan få glæde af. Samtidig er der tale om en sport, der på ret få år virkelig har vundet indpas over hele verden, og den udvikling bidrager vi så til på denne måde

Kurt Rath, direktør for Dansk Autologik.


Fjerner en væg

- Padelbanen er 20 x 10 meter stor og etableres primært i den del af centret, der hedder "Galleriet". Men i den forbindelse er det nødvendigt at fjerne en væg ind til et tilstødende lokale, for "Galleriet" mangler lige lidt i størrelsen, for at der kan blive plads til banen, siger Brian G. Larsen.

Man behøver ikke at være medlem af en forening i Arena Syd for at kunne bruge padelbanen. Det vil være muligt at booke spilletider via hjemmesiden ledigetider.dk, og man kan enten leje et bat i centret eller tage et med selv.

- Når banen står færdig, regner vi med at markere det med en åbningsmatch, og ellers håber vi jo bare, at den vil blive brugt så meget som muligt, siger Brian G. Larsen.

Arena Syd kommer til at stå for den daglige drift af padelbanen.

Padel

Det første padelforbund i verden blev oprettet i 1987 i Argentina. Siden er antallet af dem vokset stærkt, og i dag er Danmark blandt de flere end 40 lande, der har et nationalt padelforbund.

Den første rigtige bane i Danmark blev bygget på gasværksgrunden i Fredericia i 2007. I dag findes der flere end 240 baner herhjemme i klubber og centre.

Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg