Annonce
Vejen

Arendt siger farvel til Gesten Kirke

Sognepræst i Gesten, Anna-Sofie Arendt, stopper pr. 1. december. Arkivfoto

Gesten: Sognepræst Anna-Sofie Arendt har offentliggjort, at hun siger farvel til Gesten Sogn med følgende hilsen på kirkens facebook-side:

"I dag er det et lidt anderledes opslag, I får: Et der både er fyldt med vemod og forventning for mit vedkommende.

Jeg er, i går, blevet udnævnt som ny sognepræst i Seest pr. 1.12.2019. Jeg blev indstillet for små 14 dage siden, og jeg har følt mig så utilpas ved at planlægge og arrangere ud i fremtiden med jer, når jeg godt vidste, at jeg var på vej væk. Men det er spillets regler, at det først må offentliggøres, når udnævnelsen foreligger, så det håber jeg, at I kan tilgive mig.

Der har ligget mange overvejelser bag at søge væk fra Gesten; vi har været utrolig glade for at være her i de forløbne 11 år. Når det er sagt, har jeg jo også fra begyndelsen sagt, at I ikke skulle regne med, at jeg blev lige så længe som min forgænger.

Nu var det rigtige embede der, og på mange måder var det også den rigtige tid: Jeg føler, jeg har nået det, jeg kunne og skulle her hos jer, og jeg håber, I kan få en ny præst, som I bliver glade for.

Jeg glæder mig til at starte i Seest - men indtil slutningen af november er jeg selvfølgelig stadig jeres præst.

Der bliver mange ting, der bliver "sidste gang med mig" i den næste tid - Spaghetti-gudstjenesten på torsdag klokken 17 bliver den første, og jeg håber, I vil møde op til Halloween i kirken - og aftensmad i konfirmandstuen efterfølgende.

Der er meget at sige tak for, men det vil jeg vente med til vi kommer lidt tættere på datoen".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce