Annonce
Vejen

Arendt siger farvel til Gesten Kirke

Sognepræst i Gesten, Anna-Sofie Arendt, stopper pr. 1. december. Arkivfoto

Gesten: Sognepræst Anna-Sofie Arendt har offentliggjort, at hun siger farvel til Gesten Sogn med følgende hilsen på kirkens facebook-side:

"I dag er det et lidt anderledes opslag, I får: Et der både er fyldt med vemod og forventning for mit vedkommende.

Jeg er, i går, blevet udnævnt som ny sognepræst i Seest pr. 1.12.2019. Jeg blev indstillet for små 14 dage siden, og jeg har følt mig så utilpas ved at planlægge og arrangere ud i fremtiden med jer, når jeg godt vidste, at jeg var på vej væk. Men det er spillets regler, at det først må offentliggøres, når udnævnelsen foreligger, så det håber jeg, at I kan tilgive mig.

Der har ligget mange overvejelser bag at søge væk fra Gesten; vi har været utrolig glade for at være her i de forløbne 11 år. Når det er sagt, har jeg jo også fra begyndelsen sagt, at I ikke skulle regne med, at jeg blev lige så længe som min forgænger.

Nu var det rigtige embede der, og på mange måder var det også den rigtige tid: Jeg føler, jeg har nået det, jeg kunne og skulle her hos jer, og jeg håber, I kan få en ny præst, som I bliver glade for.

Jeg glæder mig til at starte i Seest - men indtil slutningen af november er jeg selvfølgelig stadig jeres præst.

Der bliver mange ting, der bliver "sidste gang med mig" i den næste tid - Spaghetti-gudstjenesten på torsdag klokken 17 bliver den første, og jeg håber, I vil møde op til Halloween i kirken - og aftensmad i konfirmandstuen efterfølgende.

Der er meget at sige tak for, men det vil jeg vente med til vi kommer lidt tættere på datoen".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce