Annoncørbetalt indhold

Argan olie: hvad er det, og hvad kan den anvendes til?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når det kommer til skønhedsprodukter, er det næsten ikke til at undgå at støde på utallige af forskellige mærker, hvorpå der på deres produkter reklameres med, at de indeholder argan olie som en af sine ingredienser. Det er der også en god grund til, da argan olie er rig på mange gavnlige næringsstoffer - herunder vitamin E, fedtsyrer, squalen og antioxidanter - der alle kan gøre underværker for både dit hår og din hud. Herunder kan du læse mere om, hvad argan olie er, og hvad dette mirakelmiddel egentlig kan bruges til.

Hvad er argan olie egentlig? 

Annonce

Argan olie, der er er vegetabilsk planteolie, presses ud af kernerne fra argantræets frugter. Træet hører hjemme i et område i det sydvestlige Marokko. Det er, som tidligere nævnt, en ekstremt nærende olie, der let trænger ind i huden, hvortil den øger fugtigheden og aktiverer hudens egen skabelse af naturlige lipider (fedtstoffer), der er med til at beskytte hudbarrieren. Argan olie er en relativ let olie, hvorfor den kan bruges til de fleste hudtyper, hvorfor ansigtscreme, der indeholder argan olie, kan betegnes som den bedste ansigtscreme - og når det kommer til hår, kan alle med garanti nyde godt af olien.

Sådan anvendes argan olie til at få bedre hud

Argan olie er en rigtig god olie til huden, da den er med til at hydrere huden ved hjælp af oliens store indhold af E-vitamin. E-vitamin er samtidig også med til at styrke huden naturlige barrierre, så huden på den måde, på længere sigt, også bliver i bedre stand til selv at holde på den fugt, som den bliver givet. Hvis man ønsker at opnå den ultimative effekt af argan olie, når det kommer til hydrering af huden, kan man med fordel anvende et par dråber af 100 procent ren argan olie oven på sin daglige fugtighedscreme.

Grundet sit indhold af et utal af næringsstoffer, kan argan olien også være med til at forbedre hudens elasticitet, og på den måde få huden til at se mere ungdommelig ud ved at hjælpe med at reducere rynker. Oveni kan argan olie også bruges, hvis man lider af hyperpigmentering eller brune pletter på huden, der kan være forårsaget af hormoner, aldring eller flere års eksponering af solen. Argan olie kan nemlig forbedre og lysne hudtonen, da den, med sit høje indhold af E-vitamin, kan hæmme produktionen af overskydende pigment fra melasma eller ar.

Hvis man døjer med fedtet hud eller acne, lyder det måske underligt at skulle tilføje mere olie til sin renserutine. Det kan dog, trods den paradoksale klang, være en god idé også at gøre brug af argan olien til denne type hudproblemer, da flere forsøg har vist, at anvendelse af argan olie to gange dagligt kan være med til at reducere tilstoppede porer og acne. Dette kan gøres ved at anvende ren argan olie på en vatrondel af bomuld og bruge denne til at tørre huden over med. Efterfølgende kan man gøre brug af sine rensemidler.

Sådan anvendes argan olie til at få bedre hår 

Ligesom argan olien kan bruges til at tilføje fugt til huden, kan den også bruges som en god balsam eller hårmaske til håret, der virker fugtgivende. Dette skyldes også, at argan oliens molekyler er mindre end ved andre olier, hvorfor denne olie har lettere ved at trænge gennem hårsækkene. Man kan enten gøre brug af ren argan olie eller anskaffe sig en hårmaske, hvori argan olie indgår som ingrediens.

Hvis man lider af skæl eller flager, kan argan olien også være behjælpelig, da olien også har antiinflammatoriske fordele, i og med, at den ikke vil tilstoppe hovedbundens porer, der netop ville kunne føre til beskadigede hårsække. Hvis man ønsker at bruge argan olien til at behandle skæl og flager i hovedbunden, kan man tage et par dråber af den rene olie og massere det ned i hovedbunden, hvorefter man kan beholde det i natten over, hvis man ønsker en ideel effekt.

Argan oliens høje indhold af E-vitamin og fedtsyrer er også fordelagtig for håret, når det kommer til at beskytte det mod varme. Man kan derfor bruge olien som varmebeskyttelse, når man skal føntørre, glatte eller krølle sit hår. Dette gøres ved at fordele et par dråber af olien ud i håret, det kan både være vådt og tørt, og dette kan man med fordel gøre både inden og efter styling. Denne varmebeskyttende effekt gør sig også gældende i forhold til solen, hvorfor man med fordel også kan bruge argan olien som en solcreme til håret, i de perioder, hvor solen er allermest fremme.

Til sidst kan argan olie også bruges, hvis man har kruset hår. Dette skyldes igen oliens fugtgivende effekt, hvor et par dråber i vådt hår, inden håret styles, vil få håret til at se sundt og stærkt ud. Olien kan også gnides ind i det tørre hår, specielt i spidserne, hvorefter den også vil være med til at modarbejde kruset hår og skabe et sundt look.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.