Annonce
Haderslev

Arkæolog fortæller om de store ofringer ved Fæsted og Harreby

Det var amatørarkæolog Poul Nørgaard Pedersen, der fandt det første stykke guld, da et detektorhold i 2016 fandt den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid på en mark mellem Sdr. Hygum og Ribe. Fundet er temaet for et foredrag på Museums Sønderjylland, Arkæologi i Haderslev den 27, oktober. Privatfoto
2016 fandt detektorholdet TRP den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid på en sønderjysk mark mellem Sdr. Hygum og Ribe. Den 27. oktober holder arkæolog Lars Grundvad foredrag om fundet i Haderslev.
Annonce

Haderslev: I 2016 fandt detektorholdet TRP den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid på en sønderjysk mark mellem Sdr. Hygum og Ribe.

Skatten har siden været udgangspunkt for mange små og større artikler samt endnu flere foredrag. Fælles for al formidlingen har været at undersøge og forklare, hvorfor så store værdier blev samlet ved Fæsted, og hvorfor de blev begravet. Nu har nye detektorfund og udgravninger kastet et interessant lys over dette. Ved hjælp af mange jern- og bronzefund samt en smule guldsager kan museumsfolk nu belyse et formodet hidtil uopdaget helligt område, som på mange måder minder om det, som kendes så godt fra Uppåkra i Skåne.

Spørgsmålet er derfor, om vi er begyndt at finde og forstå et førkristent helligt område, som indtil 2016 kun kunne anes i herredets navn, som var tilegnet Frej.

Annonce

Foredrag

Tirsdag den 27. oktober vil museumsinspektør Lars Grundvad, Museet på Sønderskov, fortæller om de store ofringer ved Fæsted og Harreby ved et arrangement på Museum Sønderjylland, Arkæologi i Haderslev.

Ved arrangementet, der begynder klokken 19.30 vil Lars Grundvad forklare, hvordan de mange fund og prøver fra dette område sandsynligvis vil skrive sig ind blandt de vigtigste regioner i dansk forskning i jernalder og vikingetid samt i studiet i det førkristne Danmark.

Foredraget finder sted i samarbejde med Folkeuniversitetet og Sønderjyllands Amatørarkæologer.

På grund af covid-19 er der kun plads til 45 deltagere, hvorfor museet beder om forhåndstilmelding på telefon: 65 37 08 01 eller mail: haderslev@msj.dk – oplys navn, antal og telefonnummer. Billetpriser oplyses på museets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce