Annonce
Nordtyskland

Arkæologer finder spor efter 2000 år gammelt hus

Stående bagest iagttager grundejer Timo Kux og udgravningsleder Christoph Umglaub, der arbejde arkæologerne Werner Gehrke og Burghard Behlau er i færd med at udføre.
Nær Danevirke er arkæologer stødt på spor efter noget, der kan være resterne af en bondegård fra den yngre jernalder.
Annonce

HOLLINGSTEDT: Timo Kux vidste godt, at der kunne være spor efter fortiden på den grund han købte i Hollingstedt vest for Slesvig, hvor planen er at bygge nye boliger. Pligtskyldigst informerede Timo Kux, derfor de arkæologiske myndigheder i Slesvig-Holsten. For et par dage siden dukkede eksperterne så op og har allerede gjort spændende fund.

- Vi har fundet talrige stolpehuller og nogle gruber til affald. Begge dele kan vi se i form af misfarvninger af jorden, fortæller Christoph Unglaub fra delstatens arkæologiske kontor til dagbladet Schleswiger Nachrichten.


Stolpehullernes placering tyder på, at der har været tale om en slags langhus.

Christoph Unglaub, arkæolog.


Eksperterne formoder, at de er stødt på sporene af en cirka 2000 år gammel bebyggelse fra den yngre jernalder.

- Stolpehullernes placering tyder på, at der har været tale om en slags langhus, vurderer Christoph Unglaub.

Annonce

Ingen skatte

I affaldsgruberne er der desuden fundet skår af lertøj.

Arkæologerne mener, huset har været en fritliggende, fortidig bondegård med med både dyr og agerbrug. Egentlige skatte som mønter eller smykker, forventer arkæologerne ikke at støde på.

Nogle meter længere væk blev der allerede foretaget udgravninger i 1930’erne, hvor der også blev funder forandringerne i jorden, der kan være spor af en voldgrav. Stedet bliver nu igen undersøgt nærmere.

Danevirke ligger ganske tæt på, og muligvis kan voldgraven have været en del af befæstningen. Det kan nye jordprøver måske være med til at afsløre.

Arkæologerne har en frist på ti dage til at undersøge området og dokumentere deres opdagelser. Også metaldetektorer er i brug.

Herefter kan Timo Kux så tage fat på at udstykke sine planlagte syv byggegrunde. De kan også være med til at finansiere regningen efter de arkæologiske undersøgelser. Den hænger han nemlig på som ejer af arealet og bygherre.

Annonce

Stor regning

- Det bliver et femcifret beløb i euro, erkender Timo Kux ifølge avisen.

For omkring 1000 år siden lå Hedebys havn ved det nuværende Hollingstedt. Området var også porten til havet for middelalderens Slesvig. En udstilling i det lokale kulturcenter, Hollinghuus, viser resultaterne af de udgravninger, der i 2007 blev gennemført i området af specialister fra museet på Gottorp Slot i Slesvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce