Annonce
Sønderborg

Arkæologer støder på hundredvis af golfbolde

Tegn og initialer på boldene. Foto: Museum Sønderjylland
Museum Sønderjyllands arkæologer er under en udgravning ved Nybøl stødt på langt over 200 golfbolde. De beder folk hjælpe med at løse mysteriet.
Annonce

Nybøl: Museum Sønderjylland er under udgravninger ved Nybøl i gang med at løse et af Borggårdens mysterier. Men da udgravningerne begyndte, fandt arkæologerne en del golfbolde. Cirka 30 den første dag, hvilket blev til 60 den næste dag.

- Ja, og i løbet af de lidt mere end tre uger, vi har været i gang, har vi efterhånden fundet mere end 200 golfbolde. Det sætter nye rekorder, og der er slet ikke slut endnu. Vi finder stadig flere, fortæller arkæolog Almut Fichte, der leder udgravningen, hvor man forventer, der kan være arkæologiske fund i et området, hvor der skal udstykkes byggegrunde til villaer. På en del af golfboldene er der forskellige markeringer, tegn og bogstaver.

- Det er initialer eller smileys tegnet på boldene, siger Almut Fichte.

Arkæologerne er naturligvis godt klar over, at de ikke graver på en gammel golfbane. Der er heller ingen golfbane i nærheden, så derfor tror Almut Fichte heller ikke på, at det er ræve, som har hentet golfboldene og forvekslet dem med æg. Det er ellers set andre steder nær golfbaner.

Flere end 200 bolde - og flere kommer til hver dag. Foto: Musum Sønderjylland
Annonce

Grill og golf

Freddy Arntsen har et bud - og han har kommenteret sagen på Museum Sønderjyllands opslag på Facebook.

- Det med ræven er rigtigt. Sådan en havde vi også i klubben. Men hvis der ikke er en bane i nærheden, tror jeg ikke på dette. Min mening er, at der bor en gut i nærheden, der holder en fest med drengene hvor de så står og driver nogle bolde ud på marken. Ligger der et hus mellem 150 til 200 meter derfra? Det er mange bolde, men han har sikkert holdt mange fester med grill og golf.

Den udlægning tror Almut Fichte også mest på - selv om boldene jo repræsenterer en værdi, og man tilsyneladende ikke henter boldene igen.

- Boldene er landet her indenfor det seneste års tid. For ved forundersøgelserne var de her ikke, siger arkæologen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce