Annonce
Sønderborg

Arkæologer støder på hundredvis af golfbolde

Tegn og initialer på boldene. Foto: Museum Sønderjylland
Museum Sønderjyllands arkæologer er under en udgravning ved Nybøl stødt på langt over 200 golfbolde. De beder folk hjælpe med at løse mysteriet.

Nybøl: Museum Sønderjylland er under udgravninger ved Nybøl i gang med at løse et af Borggårdens mysterier. Men da udgravningerne begyndte, fandt arkæologerne en del golfbolde. Cirka 30 den første dag, hvilket blev til 60 den næste dag.

- Ja, og i løbet af de lidt mere end tre uger, vi har været i gang, har vi efterhånden fundet mere end 200 golfbolde. Det sætter nye rekorder, og der er slet ikke slut endnu. Vi finder stadig flere, fortæller arkæolog Almut Fichte, der leder udgravningen, hvor man forventer, der kan være arkæologiske fund i et området, hvor der skal udstykkes byggegrunde til villaer. På en del af golfboldene er der forskellige markeringer, tegn og bogstaver.

- Det er initialer eller smileys tegnet på boldene, siger Almut Fichte.

Arkæologerne er naturligvis godt klar over, at de ikke graver på en gammel golfbane. Der er heller ingen golfbane i nærheden, så derfor tror Almut Fichte heller ikke på, at det er ræve, som har hentet golfboldene og forvekslet dem med æg. Det er ellers set andre steder nær golfbaner.

Annonce
Flere end 200 bolde - og flere kommer til hver dag. Foto: Musum Sønderjylland

Grill og golf

Freddy Arntsen har et bud - og han har kommenteret sagen på Museum Sønderjyllands opslag på Facebook.

- Det med ræven er rigtigt. Sådan en havde vi også i klubben. Men hvis der ikke er en bane i nærheden, tror jeg ikke på dette. Min mening er, at der bor en gut i nærheden, der holder en fest med drengene hvor de så står og driver nogle bolde ud på marken. Ligger der et hus mellem 150 til 200 meter derfra? Det er mange bolde, men han har sikkert holdt mange fester med grill og golf.

Den udlægning tror Almut Fichte også mest på - selv om boldene jo repræsenterer en værdi, og man tilsyneladende ikke henter boldene igen.

- Boldene er landet her indenfor det seneste års tid. For ved forundersøgelserne var de her ikke, siger arkæologen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Turistbranche har fremgang

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce