Annonce
Varde

Arkitekt fik en andenpræmie i fotokonkurrence - med sin mobiltelefon

Martin Sørensen har et spejlreflekskamera, man han fotograferer mest med sin mobiltelefon. Foto: Morten Nielsen
Martin Sørensen læste om en konkurrence og sendte et billede ind, han tog på en tur ved Blåvands Huk. Det viste sig at være en god idé.
Annonce

Varde: Martin Sørensen, 37 år, tog et billede ved Blåvands Huk med sin mobiltelefon, mens der var udstillet kunstværker - udstillingen Wadden Tide - for en måneds tid siden.

Det billede, som han tog med telefonen, hænger nu som et af vinderbillederne i Arkitektforeningen på adressen Aabenraa i København. Det blev nemlig nummer to i en fotokonkurrence.

- Konkurrencen hedder Danmarks bedste kulturmiljø, siger Martin Sørensen, der selv er uddannet arkitekt og i de senere år har arbejdet som byplanarkitekt i Varde Kommune.

Samsung Galaxy

  • Telefonen, billedet blev taget med, er en Samsung Galaxy S 8 Plus
  • Andenpræmien udløser et gavekort på 1000 kroner til Arkitekternes Butik.
Annonce

Han er glad og overrasket

Martin så arkitektforeningens konkurrence på Instagram og sendte billedet fra Blåvands Huk afsted. At det så fik den fornemme placering - det er han både overrasket over og glad for.

- Jeg glad for, at det viser, at der er et kulturmiljø udenfor København, siger Martin, der kunne frygte, at en sådan fotokonkurrence kun tilgodeså billeder fra hovedstaden.

Martin Sørensen stammer fra Silkeborg. Han er handelsuddannet og har blandt andet arbejdet på fabrikken BMW i München. Her var han med til at designe en "kidsbike", og her fandt han ud af, at han havde interesse for formgivning.

Senere tog han en uddannelse som arkitekt, og nu har han slået sig ned i Varde.

- Jeg kom fra Aarhus til Varde, og her har jeg har været mere ude i naturen, siger Martin Sørensen.

Annonce

Har knyttet sig til Blåvands Huk

Han har især knyttet sig til området ved Danmarks vestligste punkt - altså Blåvandshuk Fyr. At der så lige var Wadden Tide-udstilling den dag, han kom forbi og tog billedet, det er en anden sag. Men det er grunden til, at billedet blev placeret så godt, som det blev, i konkurrencen.

For i Arkitektforeningens begrundelse er det netop mødet mellem den foranderlige natur og en skulptur, der udløser den flotte placering.

Det er ingen tilfældighed, at det er taget med en mobiltelefon.

- Jeg er fotointeresseret, og jeg har et spejlreflekskamera. Men jeg bruger stadig mere min Samsung telefon, siger Martin Sørensen, som på flere måder har slået sig ned på egnen.

Han er nu kæreste med Mette Fuglsang Larsen, som er udviklingskonsulent i Varde Kommune.

Her er billedet, som vandt konkurrencen. Foto: Martin Sørensen
Martin Sørensen på Torvet i Varde med sin vindertelefon. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce