Annonce
Varde

Arkitekt fik en andenpræmie i fotokonkurrence - med sin mobiltelefon

Martin Sørensen har et spejlreflekskamera, man han fotograferer mest med sin mobiltelefon. Foto: Morten Nielsen
Martin Sørensen læste om en konkurrence og sendte et billede ind, han tog på en tur ved Blåvands Huk. Det viste sig at være en god idé.

Varde: Martin Sørensen, 37 år, tog et billede ved Blåvands Huk med sin mobiltelefon, mens der var udstillet kunstværker - udstillingen Wadden Tide - for en måneds tid siden.

Det billede, som han tog med telefonen, hænger nu som et af vinderbillederne i Arkitektforeningen på adressen Aabenraa i København. Det blev nemlig nummer to i en fotokonkurrence.

- Konkurrencen hedder Danmarks bedste kulturmiljø, siger Martin Sørensen, der selv er uddannet arkitekt og i de senere år har arbejdet som byplanarkitekt i Varde Kommune.

Annonce

Samsung Galaxy

  • Telefonen, billedet blev taget med, er en Samsung Galaxy S 8 Plus
  • Andenpræmien udløser et gavekort på 1000 kroner til Arkitekternes Butik.

Han er glad og overrasket

Martin så arkitektforeningens konkurrence på Instagram og sendte billedet fra Blåvands Huk afsted. At det så fik den fornemme placering - det er han både overrasket over og glad for.

- Jeg glad for, at det viser, at der er et kulturmiljø udenfor København, siger Martin, der kunne frygte, at en sådan fotokonkurrence kun tilgodeså billeder fra hovedstaden.

Martin Sørensen stammer fra Silkeborg. Han er handelsuddannet og har blandt andet arbejdet på fabrikken BMW i München. Her var han med til at designe en "kidsbike", og her fandt han ud af, at han havde interesse for formgivning.

Senere tog han en uddannelse som arkitekt, og nu har han slået sig ned i Varde.

- Jeg kom fra Aarhus til Varde, og her har jeg har været mere ude i naturen, siger Martin Sørensen.

Har knyttet sig til Blåvands Huk

Han har især knyttet sig til området ved Danmarks vestligste punkt - altså Blåvandshuk Fyr. At der så lige var Wadden Tide-udstilling den dag, han kom forbi og tog billedet, det er en anden sag. Men det er grunden til, at billedet blev placeret så godt, som det blev, i konkurrencen.

For i Arkitektforeningens begrundelse er det netop mødet mellem den foranderlige natur og en skulptur, der udløser den flotte placering.

Det er ingen tilfældighed, at det er taget med en mobiltelefon.

- Jeg er fotointeresseret, og jeg har et spejlreflekskamera. Men jeg bruger stadig mere min Samsung telefon, siger Martin Sørensen, som på flere måder har slået sig ned på egnen.

Han er nu kæreste med Mette Fuglsang Larsen, som er udviklingskonsulent i Varde Kommune.

Her er billedet, som vandt konkurrencen. Foto: Martin Sørensen
Martin Sørensen på Torvet i Varde med sin vindertelefon. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Brød vindue op og stjal intet

Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce