Annonce
Tønder

Arkitekt fyret: Formidlingsstation ved Lægan forsinkes et år

Det var allerede meningen, at formidlingsstationen i den gamle pumpestation i Lægan skulle have været færdig. Men midt i processen med at renovere og ombygge pumpestationen har partnerskabet i Tøndermarsk Initiativet fyret totalrådgiver og landskabsarkitekt Schønherr. Arkivfoto: Ulrik Pedersen/Tøndermarsk Initiativet
Tøndermarsk Initiativets formidlingsstation i pumpehuset ved Lægan skulle have været indviet den 16. august. Nu forsinkes færdiggørelsen et år. Udskiftning af rådgivende arkitektfirma midt i processen skyldes økonomisk fejlskud.
Annonce

HØJER: Tøndermarsk Initiativets færdiggørelse af formidlingsstation i den gamle pumpestation ved Lægan og tårnet ved Vidåslusen, trækker ud. Især færdiggørelsen af pumpestationen som formidlingsstation bliver udsat med et år. Årsagen skal findes i en udskiftning af landskabsarkitektfirmaet Schønherr, der også skulle fungere som totalrådgiver på ombygningen.

Rygterne har længe svirret i Højerområdet, men nu bekræfter udviklings- og projektdirektør, Keld I. Hansen, at arkitekten er udskiftet med en anden, og at det vil skubbe færdiggørelsen af projektet i Lægan.

Af Tøndermarsk Initiativets planer fra 2017 for formidlingsstationen i Lægan fremgik det, at de to vigtige formidlingsstationer på Højer Mølle og pumpestationen i Lægan skulle indvies samme dato.

Som bekendt blev Højer Mølle genåbnet den 16. august - men formidlingsstationen ved Lægan må vente et års tid endnu.

Partnerskabet

Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.

Over fem år investerer parterne tilsammen over 250 mio. kr. i udviklingen i Højer og Tønder.

Annonce

Ramte forbi målskiven

Ifølge Keld I. Hansen skyldes hele affæren, at Schønherr, der vandt en udbudsrunde med billigste bud, ikke kunne levere et projekt af den ventede kvalitet og inden for de økonomiske rammer.

- Den opgaveløsning, Schønherr kom med, var ikke i det niveau, vi ville have og som vi var tilfredse med, så vi valgte at stoppe samarbejdet, siger projekt- og udviklingsdirektøren og lader forstå, at Schønherr lavede et projekt, der ramte helt ved siden af den økonomiske målskive.

Jeg har hørt, at projektet var 50 procent for dyrt?

- Det lyder ikke helt skævt, siger Keld I. Hansen, som ikke vil gå i økonomiske detaljer.

Annonce

Tid og penge

Det var i sommer, at Schønherr blev udskiftet med arkitektfirmaet Møller & Grønborg, der også er et landskabsarkitektfirma. Det var et enigt partnerskab, der stod bag beslutningen, oplyser Keld I. Hansen.

Udskiftningen har selvfølgelig påvirket hele Tøndermarsk Initiativets projekt i Højer.

- Vi har tabt både tid og penge. Det gode ved det er, at man har kunnet bruge en del af det materiale og de undersøgelser, Schønherr har udarbejdet, siger Keld I. Hansen og tilføjer, at der er håb.

- Møller & Grønborg har udarbejdet et nyt koncept, der ser meget spændende ud. Jeg tror, vi har fået en bedre løsning nu.

Keld I. Hansen sætter sin lid til, at hele projektet kan blive færdigt indenfor Tøndermarsk Initiativets rammer og altså i projektets løbetid.

- Jeg både tror og forventer at vi bliver færdige inden udgangen af 2021 samlet set.

Tøndermarsk Initiativets projekt for rute- og stiprojektet, og herunder Lægan og Vidåslusen, er budgetteret til 35 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce