Annonce
Sønderborg

Arkitektfirma er tidligt på færde

Annonce

NORDALS: Lige nu sidder en kvinde på rådhuset i Nordborg og arbejder med, hvordan det skal formuleres, at Nordborg Kommune gerne vil bygge nyt plejecenter, som fire-fem arkitektfirmaer så i sidste ende får lov til at tegne forslag til.

Kvinden hedder Inger Ansbjerg, og hun har den fine titel »konkurrencesekretær«. Hendes opgave er at fremstille det materiale til annoncen, der gør arkitektfirmaerne opmærksom på, at de kan byde på at få lov til at være med i den gruppe, der skal tegne fremtidens plejecenter - det der med et andet ord hedder en »prækvalifikation«.

Annonce

For kommunen vil kun have fire-fem firmaer til at komme med forslag, da de, der ikke vinder, får 50.000 kroner for at være med i konkurrencen, mens det vindende forslag også bliver det, der skal opføres til boliger og center for ældre.

Annoncen, der også vil fortælle om de rammer, der politisk er besluttet for plejecentret, kommer først til marts, men allerede før jul, ja, endda før det byrådsmøde, hvor beslutningen om et nyt center blev truffet, skrev Arkitekttegnestuen Augustenborg A/S til kommunen for at gøre sine hoser grønne.

På lige fod

I brevet anmoder tegnestuen om at komme i betragtning ved valg af rådgivende arkitekt. Arkitekterne henviser samtidig til plejecentrene Caroline Amaliegården i Augustenborg og Skrænten i Sønderborg, som tegnestuen har stået for projektering og opførelse af.

Fra rådhuset oplyser forvaltningschef Marit Aasland, at tegnestuen har fået et pænt svar tilbage om, at de kan søge på lige fod med alle andre, når annoncen bliver offentliggjort i marts.

Det nye plejecenter skal ligge på Mads Clausens Vej, skråt over for Nordborg Plejehjem. Det kommer til at koste mellem 60 og 70 millioner og skal foruden boliger til 60 personer rumme køkken, cafeteria, administration og varmtvandsbassin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Varde

Anne-Mette, mand og søn har lige meldt sig ind i parti for at støtte det lokale bud på en borgmester

Annonce