Annonce
Varde

Arkitektfirma rykker ind i den gamle Andelskasse

Filialdirektør Martin Ibsen er godt tilfreds med, at ejendommen er solgt. Privatfoto

I Outrup kommer der atter liv i bygningen på Storegade - og andre får også mulighed for at leje sig ind på adressen.

Outrup: Andelskassens ejendom i Outrup har fundet nye ejere.

Bygningen på Storegade 32 er blevet solgt til Arkitektfirmaet Vest a/s, der har overtaget bygningen pr. 1. oktober.

- Vi er rigtig glade for, at der nu er fundet nye ejere til bygningen, og at der igen kommer lys i vinduerne til glæde og gavn for lokalområdet, siger Martin Ibsen, filialdirektør i Andelskassen i Varde, i en pressemeddelelse.

Alfred Jepsen, som er partner i Arkitektfirmaet Vest, glæder sig også over handlen og over de gode rammer, ejendommen tilfører virksomheden.

- Som arkitektfirma vil vi naturligvis gerne præsentere os selv i en flot og god bygning, og det har vi fået i Andelskassens forhenværende bygninger i Outrup. Vi ser frem til at være en del af byens liv, siger Alfred Jepsen, der dog pointerer, at firmaet ikke selv kan udnytte hele bygningen.

- Vi håber, at der kunne være andre med en idé om at sætte noget i gang i Outrup, og som kunne have brug for lokaler ud mod gaden med byens bedste beliggenhed - til butik, kontor eller udstilling. Mulighederne er mange, siger han. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce