Annonce
Sønderborg

Arkitektur- og bevaringspolitik i Sønderborg Kommune

Ordet arkitektur stammer fra græsk og betyder kunsten og videnskaben at formgive enten bygninger, rum eller fysiske strukturer. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted

Læserbrev: Hertugbyens Bevaringsforening og foreningen By & Miljø hilser i et fælles høringssvar på kommunens arkitektur- og bevaringspolitik politikken velkommen. Vi er med på, at denne politik skal have lov til at udvikle sig over tid, men vi savner nogle vigtige ting i det fremsendte forslag.

Grundlæggende bør det slås fast, at det alene er politikernes ansvar at skabe rammerne for en arkitektur- og bevaringspolitik og ikke at bedømme arkitekturen. Vi synes også, at politikken med fordel kan gøres mere konkret, således at investorer, bygherrer og arkitektfaglige medarbejdere i kommunen kan føre en dialog på et fælles grundlag, der kan sikre den arkitektoniske kvalitet.

Det bør også fremgå af politikken, at kommunen i forbindelse med god arkitektur og bevaring både involverer kommunens borgere og lægger vægt på et bredt samarbejde med kunstnere, planlæggere, arkitekter, ingeniører, håndværkere, entreprenører og bygherrer.

Annonce

Vi savner også i forslaget en mere konkret og detaljeret redegørelse for visioner, strategier og handlinger. Under visioner måtte der gerne være flere og mere detaljerede målsætninger. Eksempelvis savnes der målsætninger for havneområdernes maritime miljøer. Omfanget af strategiplaner bør tilsvarende udvides, og det vil især være interessant om der kunne redegøres for handlingsplaner ved f.eks. at opstille en model for en handlingsplan.

Der mangler en beskrivelse af, hvordan arkitektur- og bevaringspolitikken skal implementeres og følges op i kommunen. Hvem skal pålægges dette ansvar? Skal det være en stadsarkitekt og et arkitekturråd? Vi har i denne forbindelse tidligere fremsendt et mere detaljeret forslag til kommunen om, hvordan dette kunne gøres i praksis.

Endelig synes vi, det ville være en god idé, at arbejdet med arkitektur og bevaring formidles til borgerne via pjecer, vejledninger, film, foredrag og medier således, at vi alle tilegnes større viden og forståelse for arkitektur og bevaring.

På den måde får vi alle et mere nuanceret grundlag for at opleve arkitektur og bevaring på. Vi håber, at det nye byråd vil have forståelse for vores synspunkter og indarbejde dem i arkitektur- og bevaringspolitikken.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politi indfører nattelivszone for dømte personer i Kolding: Se hvor de ikke må vise sig

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: "Folketings-politikere befinder sig jo på en anden planet"

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Sønderborg

Socialdemokratiet har fordelt deres roller i det nye byråd

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Varde

Politiet beder om hjælp: 84-årig mand forsvundet fra plejehjem

Annonce