Annonce
Tønder

Arkiv får brandsikkert rum

Arbejdet udføres af lokale håndværkere. Privatfoto

Døstrup: Bestyrelsen for Lokalhistorisk Forening for Døstrup og Mjolden Sogne er kommet gang med etablering af et brandsikkert rum i lokalhistorisk arkiv i Døstrup. For over to år siden fik de sponsoreret 50.000 kr. af SE Vækstpulje til hjælp til etablering af et brandsikkert rum. Herefter blev der søgt adskillige fonde, som desværre ikke kunne imødekomme arkivets ansøgninger. Foreningen solgte bøger og lavede arrangementer for at få beløbet sparet sammen, men der manglede stadig et stort beløb. I november kom hjælpen fra Danske Bank Skærbæk Fond, som sponsorerede 26.500 kr.

Det brandsikre rum får stor betydning for korrekt opbevaring af arkivets mange gamle dokumenter og billeder, som ikke kun sikres for brandskader, men også for vandskader.

Det lille arkiv i Døstrup er større end mange forventer, for to gange ugentlig arbejder seks-otte personer med registrering af arkivalierne, som derefter kan ses af interesserede og slægtsforskere på arkiv.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce