Annonce
Varde

Fik svar på julekort sendt i 1969: Kurt og Arly har genoptaget kontakten efter 51 år

Arly Halkjær sendte i 1969 et julekort til Kurt Eriksen, der ses til højre.  Foto: Privat/Morten Nielsen
De var soldaterkammerater i midten af 1960'erne. Lige med et var der kontakt igen. Hvordan skete det?

Varde-Aalborg: Arly Halkjær Pedersen på 75 år og fra Varde fik sig noget af en overraskelse, da han for nylig åbnede sin mail. Der lå nemlig et svar på et julekort, som han havde sendt.

Det lyder måske ikke så overraskende at få svar på et julekort - og dog. For det må siges at være nogle år siden, at kortet fik frimærke og i øvrigt også julemærke på. Det var i julen 1969, så svaret var altså mere end 51 år om at komme retur.

Arly Halkjær aftjente sin værnepligt i Søværnet fra 1965 til 1966 og knyttede i den forbindelse bånd til Kurt Eriksen. De var rekrutter sammen og lærte hinanden at kende på Margretheholmen i København - et af Søværnets daværende uddannelsessteder.

Annonce

Afsendt fra Fanø

Det foranledigede den unge Arly Halkjær til at skrive et julekort til Kurt Eriksen. Arly sendte kortet fra sin daværende adresse på Fanø, nogle år efter de havde aftjent værnepligten.

Julekortet blev afsendt for mere end 51 år siden.

Tiden gik, og Arly Halkjær blev uddannet som navigatør og afsluttede en lang karriere som skibsfører i Esvagt. Han blev på et skibsdæk, til han var mere end 70 år. Han bor i Varde sammen med konen Irene og er i dag en aktiv pensionist - især knyttet til gangforeningen Landstrygerne sammen med sin kone.

Det var da også takket være en kassererpost i foreningen Landstrygerne, at Arly Halkjær Pedersen modtog den overraskende mail. Det var et svar på det julekort, som Arly sendte i 1969.

I det forklarer Kurt Eriksen, at julekortet dukkede op, da hans søster døde. Søsteren havde kortet fra deres forældres dødsbo.

Annonce

Han fandt Arlys mail

Kurt Eriksen fik altså lyst til at svare, og det var han i stand til på mail takket været Arly Halkjærs engagement i foreningen Landstrygerne. Han fandt nemlig Arly Halkjærs mailadresse på Landstrygernes internetside.

Kurt Eriksen blev efter sin tid i marinen landmåler og bor i dag i Aalborg.

- Vi har ikke set hinanden - endnu, siger Arly Halkjær om tiden efter 1969.

Men de to soldaterkammerater har planer om at mødes igen efter det ret sene svar fra Kurt Eriksen. De to er begyndt at kommunikere igen på grund af det nyopdukkede julekort.

Afsenderen boede dengang på Fanø.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce