Annonce
Sport

Arnaud Demare vinder decimeret spurt i Giroen

Luk Benies/Ritzau Scanpix
Arnaud Demare var hurtigst på tirsdagens helt flade etape i det italienske etapeløb Giro d'Italia.

Efter en meget begivenhedsfattig dag opstod der drama til sidst, da 10. etape af Giro d'Italia tirsdag blev kørt.

Det, der lignede en traditionel massespurt, blev på grund af et styrt kort før mål til en duel mellem en håndfuld af feltets hurtigste rytter og deres nærmeste hjælpere.

Her vandt franske Arnaud Demare foran Elia Viviani og Caleb Ewan, og FDJ-rytteren tog dermed sin første etapesejr i det italienske etapeløb.

Valerio Conti kan igen onsdag iklæde sig løbets lyserøde førertrøje, som han har kørt i, siden han blev nummer to på 6. etape.

Der var fra starten af etapen lagt op til, at feltets sprintere skulle i aktion.

Etapens profil var flad som en pandekage, så de eksplosive sprintere havde uden tvivl udset sig tirsdagens 145 kilometer lange tur fra Ravenna til Modena som en god mulighed for at tage en etapesejr.

Ikke desto mindre var der et par ryttere, der ville prøve lykken. Sho Hatsuyama og Luca Covili stak således afsted fra feltet tidligt på etapen.

Udbruddet levede dog udelukkende på feltets nåde. De to ryttere blev holdt i kort snor og havde aldrig mere end et par minutters forspring.

Med cirka 50 kilometer tilbage begyndte feltet - anført af holdene med de store sprinterhåb - at hive den japansk-italienske duo i land. Cirka 20 kilometer senere var udbruddet indhentet, og så var der lagt op til den helt store sprinterduel.

De sidste kilometer ind mod Modena bød på en indædt positionskamp blandt sprinterholdene. Det forsøgte Francisco Ventoso fra CCC-holdet at udnytte ved at stikke af fra feltet med cirka to kilometer tilbage.

Spanieren så kortvarigt ud til at have slået et afgørende hul, men det glubske felt var for hurtige og overhalede ham på den sidste kilometer.

Kort forinden havde et styrt langt fremme i feltet delt det hele op. I asfalten lå blandt andet indehaveren af løbets pointtrøje, Boras Pascal Ackermann, der dermed ikke var at finde i finalen.

Det var Arnaud Demare til gengæld, og franskmanden spurtede sig til sejr fra spids, blandt andet foran den italienske mester, Elia Viviani.

Onsdag skal rytterne ud på 221 kilometer fra Carpi til Novi Ligure. Etapen er som udgangspunkt flad, men stiger en lille smule til sidst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce