Annonce
Kultur

Aros lancerer stor triennale

Regnbuen på toppen af Aros bliver svøbt i den japanske kunstner Fujiko Nakayas tågeværk til sommer, når triennalen The Garden - End of Times, Beginning of Times rykker ud i byrum og langs kysten. Visualisering.

Hvert tredje år vil Aros invitere til kæmpe kunstfest på museet, i byrummet og langs kysten. Første gang bliver i år, hvor temaet er menneskets forhold til naturen.

Annonce

Aros er kendt for sin ikoniske regnbue på taget. Men når Aarhus' gæster til sommer hæver blikket for at se lyset spille i de mange farver, vil de opleve, at regnbuen er indhyllet i en cirkelformet tåge.

Den meget lokale tåge er blot et af de hundredvis af værker, som er valgt ud til den første Aros Triennale. Den bliver en fast tilbagevendende begivenhed, som hvert tredje år skal udspille sig på museet, i byrummet og langs kysten.

I anledning af kulturhovedstadsårets opfordring til at gentænke, sætter den allerførste udgave af triennalen fokus på menneskets sameksistens med naturen. The Garden - End of Times, Beginning of Times, som titlen bliver, viser gennem kunsten, hvordan menneskets syn på naturen har ændret sig.

Forskellene er ikke kun udtryk for de forskellige kunstneres æstetiske smag, men afspejler også de fremherskende verdensanskuelser.

Den bliver delt i tre. Den første, The Past, er i fuld gang og kan ses frem til 10. september på museet, mens de to efterfølgende, The Present og The Future, kan ses i henholdsvis byrummet og langs kysten. De lader vente lidt på sig, da de gør sig bedst i sommervejr. Man skal lægge vejen forbi Aarhus i juni og juli, hvis man vil opleve dem.

Erlend Høyersten kalder triennalen den mest ambitiøse udstilling i museets historie.

- Vi viser 400 års kunsthistorie, som blandt andet skal gøre os klogere på, hvor vi kommer fra, så vi får større forståelse for, hvor vi er på vej hen, siger museumsdirektøren.

The Past vil indeholde værker af Claude Lorrain, John Constable, Caspar David Friedrich, Edvard Munch, Paul Gauguin, Pierre-Auguste Renoir, Maurice de Vlaminck, Emil Nolde, Max Liebermann, Paul Klee, Max Ernst, Jean Arp, René Magritte, Giorgio de Chirico, Robert Smithson, Joan Jonas, Richard Long, Diana Thater, Meg Webster, Olafur Eliasson, Damián Ortega, Darren Almond, Pamela Rosenkranz og mange flere.

Avisen Danmark gav udstillingens del 1, The Past, fem af seks stjerner i en anmeldelse tidligere i april.

Triennalen er delt i tre: The Past, The Present og The Future. Paul Gaugin er en af de kunstnere, som kan opleves på museet i udstillingen The Past. Adam og Eva. 1902, Ordrupgaard. Foto: Anders Sune Berg
Kunst kan også plantes. Det har Meg Webster gjort her i Solar Grow Room. Paula Cooper Gallery, New York. Foto: Steven Probert.
Claude Lorrains landskabsmaleri fra 1630 er et de ældre værker, som kan ses på The Past. Flodlandskab med hyrder, Statens Museum for Kunst.
Skum hedder den oppustelige pavillon, som Bjarke Ingels Group har tegnet. Ligesom det, der topper en god fadøl. Og det er ikke helt tilfældigt, for den har fungeret som sponsortelt for Tuborg på Roskilde Festival. Siden har den været på Charlottenborg, og nu kommer den til Aros-triennalen. Foto: Jesper Palermo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce