Annonce
Sønderborg

Arrangør af cykelfærgen efter grænseåbning: Vi mangler retningslinjer

Gerhard Jacobsen er bange for, at projektet med cykelfærgen kuldsejler, hvis man ikke kommer i gang med sejladsen på Flensborg Fjord i år. Foto: Jacob Schultz
Gerhard Jacobsen er projektleder for gruppen, som står bag cykelfærgen på Flensborg Fjord. Den kommende grænseåbning får dem til at efterspørge retningslinjer på området.

Egernsund: Hvad må cykelfærgen, når den dansk-tyske grænse åbner delvist d. 15. juni? Det mangler Gerhard Jacobsen en afklaring på, inden dette års sæson med sejlads begynder på Flensborg Fjord.

- Midt på Flensborg Fjord er der en imaginær grænse, og den er vi i tvivl, om vi må passere, når grænsen åbner delvist, siger Gerhard Jacobsen, som er projektleder for gruppen, der står bag cykelfærgen.

Ifølge projektlederen var der flere spørgsmål, der rejste sig i går, da Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen sagde, at der frem mod den 15. juni skal afklares en række praktiske spørgsmål, inden grænseforholdet kan normaliseres.

- Det er barskt, fordi vi kan ikke sælge nogle biletter, og vi har altså en aftale med et redderi og to besætningsmedlemmer, som står standby. De ved ikke, hvad der skal ske eller hvornår, siger Gerhard Jacobsen.

Sejladsen med cykelfærgen begyndte første gang sidste sommer, og der er plads til 12 gæster ombord, når kursen går mod Langballigau og Flensborg. Det var planen, at årets sæson med sejlads på Flensborg Fjord skulle begynde den 26. juni.

Det er barskt, fordi vi kan ikke sælge nogle biletter, og vi har altså en aftale med et redderi og to besætningsmedlemmer, som står standby. De ved ikke, hvad der skal ske eller hvornår.

Gerhard Jacobsen

Stor sommer

Gerhard Jacobsen havde ellers set frem til, at i år skulle være en stor sommer efter debutten sidste år, men nu er han i tvivl om, hvordan fremtiden i det hele taget vil tage sig ud.

- Det er ikke godt. Vi er fanget i en knibe, og vi føler ikke, at der er opmærksomhed på den maritime branche, siger han.

Sidste sommer havde man cirka 2000 gæster med om bord, og man havde forventet, at der i år ville være flere gæster.

- Der er mange ting, som er blevet aflyst, så vi tror, at der kunne være flere, som ville tage med i år. Indtil videre kan vi bare ikke fortælle dem, hvad der sker, siger han, og fortæller, at han i år allerede har haft kunder fra Heidelberg og København, som har henvendt sig, og han frygter, at han kommer til at skuffe dem.

På turen begynder man i Egernsund, sejler mod Rendbjerg, Brunsnæs inden man ender i Langballigau, mens den om sommeren hver torsdag sejler mod Flensborg.

- Vi har kæmpet for det her i fem år, og der var ikke mange, som troede på, at det kunne lade sig gøre, da vi begyndte med sejladsen sidste år. Hvis vi så ikke kommer ud at sejle i år, så er det ikke godt, fortsætter Gerhard Jacobsen.

- Der er risiko for at det hele kuldsejler, fortsætter han.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Musikeren Kasper Buch blev ramt af angst, men det forhindrer ham ikke i at gå på scenen: - Det handler om at blive ven med sin angst

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Rodebutikken EfB fik en tiltrængt succesoplevelse: Odense Atletikstadion blev til Winfield Road

Varde For abonnenter

To bloddonorer på fire ben: Vidste du, at menneskets bedste ven redder hundeliv?

Esbjerg

Nettet koger: Se hvad 30 rasende og fortvivlede fans mener om EfB-balladen

Livsstil

Deres far blev ramt af et lyn: Torsdag løb sønnerne fra de fleste

Kolding

Ombejlede Asgreen blev hyldet efter succes-sæson: - Man skal huske at være god til at sige nej nogle gange

Haderslev For abonnenter

Bombetrusler: Der blev også skrevet en trussel mod Cliff Richard-koncerten på Gram Slot

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Smitten stiger yderligere i landsdelens hårdest ramte kommuner: Falder kun i en enkelt

Sønderborg

Lokalt ejendomsselskab har købt sydalsisk kro: Planer om at bygge om

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Erhverv For abonnenter

Ford-forhandler med utraditionelt jobopslag: Ikke nemt at skaffe en mekaniker

Sydjylland For abonnenter

Lærere holder mund, når elever slår dem: - Det er voldsomt tabubelagt

Nordtyskland

Viruseksplosion: Pludselig er Flensborg blandt de mest smitteplagede byer i Tyskland

Annonce