Annonce
Sønderborg

Arrangør af cykelfærgen efter grænseåbning: Vi mangler retningslinjer

Gerhard Jacobsen er bange for, at projektet med cykelfærgen kuldsejler, hvis man ikke kommer i gang med sejladsen på Flensborg Fjord i år. Foto: Jacob Schultz
Gerhard Jacobsen er projektleder for gruppen, som står bag cykelfærgen på Flensborg Fjord. Den kommende grænseåbning får dem til at efterspørge retningslinjer på området.
Annonce

Egernsund: Hvad må cykelfærgen, når den dansk-tyske grænse åbner delvist d. 15. juni? Det mangler Gerhard Jacobsen en afklaring på, inden dette års sæson med sejlads begynder på Flensborg Fjord.

- Midt på Flensborg Fjord er der en imaginær grænse, og den er vi i tvivl, om vi må passere, når grænsen åbner delvist, siger Gerhard Jacobsen, som er projektleder for gruppen, der står bag cykelfærgen.

Ifølge projektlederen var der flere spørgsmål, der rejste sig i går, da Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen sagde, at der frem mod den 15. juni skal afklares en række praktiske spørgsmål, inden grænseforholdet kan normaliseres.

- Det er barskt, fordi vi kan ikke sælge nogle biletter, og vi har altså en aftale med et redderi og to besætningsmedlemmer, som står standby. De ved ikke, hvad der skal ske eller hvornår, siger Gerhard Jacobsen.

Sejladsen med cykelfærgen begyndte første gang sidste sommer, og der er plads til 12 gæster ombord, når kursen går mod Langballigau og Flensborg. Det var planen, at årets sæson med sejlads på Flensborg Fjord skulle begynde den 26. juni.

Det er barskt, fordi vi kan ikke sælge nogle biletter, og vi har altså en aftale med et redderi og to besætningsmedlemmer, som står standby. De ved ikke, hvad der skal ske eller hvornår.

Gerhard Jacobsen

Annonce

Stor sommer

Gerhard Jacobsen havde ellers set frem til, at i år skulle være en stor sommer efter debutten sidste år, men nu er han i tvivl om, hvordan fremtiden i det hele taget vil tage sig ud.

- Det er ikke godt. Vi er fanget i en knibe, og vi føler ikke, at der er opmærksomhed på den maritime branche, siger han.

Sidste sommer havde man cirka 2000 gæster med om bord, og man havde forventet, at der i år ville være flere gæster.

- Der er mange ting, som er blevet aflyst, så vi tror, at der kunne være flere, som ville tage med i år. Indtil videre kan vi bare ikke fortælle dem, hvad der sker, siger han, og fortæller, at han i år allerede har haft kunder fra Heidelberg og København, som har henvendt sig, og han frygter, at han kommer til at skuffe dem.

På turen begynder man i Egernsund, sejler mod Rendbjerg, Brunsnæs inden man ender i Langballigau, mens den om sommeren hver torsdag sejler mod Flensborg.

- Vi har kæmpet for det her i fem år, og der var ikke mange, som troede på, at det kunne lade sig gøre, da vi begyndte med sejladsen sidste år. Hvis vi så ikke kommer ud at sejle i år, så er det ikke godt, fortsætter Gerhard Jacobsen.

- Der er risiko for at det hele kuldsejler, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce