Annonce
Esbjerg

Arrangør bag aflyst festival: Rygter satte billetsalget i stå

Selv om Hede Rytmer i Randers gav massivt underskud, og Hede Rytmer i Esbjerg nu er afslyst, er der stadig planlagt en Hede Rytmer-festival i Silkeborg i maj 2019. Den er det planen at gennemføre, hvis ikke en konkursbegæring sætter en stopper for planerne. Arkivfoto

Esbjerg: "Tak for lort" og "Meld Oliver Zähringer til politiet".

Vreden er ikke til at tage fejl af i de Facebook-kommentarer, der fulgte i kølvandet på nyheden om Hede Rytmers aflysning i Esbjerg. Den planlagte musikfestival i Esbjerg 7. og 8. september bliver aflyst, og koncertgæsterne får helt sikkert ikke det fulde beløb refunderet, muligvis slet ingenting, oplyste arrangøren, Oliver Zähringer.

Det betyder, at de 3100 festivalgæster, der indtil nu har købt billetter til de to dages festival, står med håret i postkassen. Der kommer ingen festival. Og de får sandsynligvis kun få eller ingen penge tilbage for deres billetter.

Oliver Zähringer har i en årrække stået bag festivalen Hede Rytmer i Silkeborg, men valgte i år at udvide til også at gennemføre festivalen i Randers og Esbjerg. Ved festivalen i Randers 15. og 16. juni i år fik Hede Rytmer et stort underskud, da regnen stod ned i stimer om lørdagen, og 3000 af koncertgæsterne valgte at gå hjem.

- Først gik billetsalget godt i Esbjerg, men straks efter Randers-festivalen begyndte både medier og private folk at skrive, at vores festival nok blev aflyst i Esbjerg også. Det fik billetsalget til at gå helt i stå. Det, der fulgte i kølvandet på Randers-koncerterne, slog alt ihjel, siger Oliver Zähringer, som skulle nå op på 5000 solgte billetter, hvis festivalen skulle løbe rundt.

Annonce

Havde jeg haft fire uger mere til at forsøge at skaffe indtægt i, havde jeg ikke aflyst. Men nu er det så tæt på, og jeg skal kunne se folk i øjnene. Det skulle ikke være sådan, at folk stod den 9. september og tænkte: Er han psykopat? Så er det mere ansvarligt, at vi stopper nu end senere, hvor endnu flere har købt billet.

Oliver Zähringer

Hede Rytmer i 2019

Så det er mediernes og de tøvende koncertgæsters skyld, at festivalen ikke blev til noget?

- Det er i hvert fald været stærkt medvirkende til det. Vi syntes jo, det kørte godt med et forholdsvis højt kampagnetryk i Esbjerg, og i Silkeborg har vi også været vant til, at alt kørte på skinner, siger Oliver Zähringer.

Hvorfor kan I ikke bare betale koncertgæsterne deres penge tilbage?

- Det forsøger vi også, men det ser lidt sort ud, og bliver vi erklæret konkurs, får de da slet ingenting. De penge, vi har fået ind, er blevet brugt til markedsføring, materialer og merchandise, og ud over billetkøbernes krav er der også krav fra andre, som har tabt penge på det her. Så jeg kan slet ikke love, at nogen får noget tilbage, og hvis det er, så er det kun en procentdel, siger Oliver Zähringer.

Han arbejder på en alternativ løsning med at kunne tilbyde koncertgæsterne en Hede Rytmer-festival i 2019 i kompensation frem for penge, men er langt fra sikker på, om de kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce