Annonce
Esbjerg

Arrangør bag aflyst festival: Rygter satte billetsalget i stå

Selv om Hede Rytmer i Randers gav massivt underskud, og Hede Rytmer i Esbjerg nu er afslyst, er der stadig planlagt en Hede Rytmer-festival i Silkeborg i maj 2019. Den er det planen at gennemføre, hvis ikke en konkursbegæring sætter en stopper for planerne. Arkivfoto
Annonce

Esbjerg: "Tak for lort" og "Meld Oliver Zähringer til politiet".

Vreden er ikke til at tage fejl af i de Facebook-kommentarer, der fulgte i kølvandet på nyheden om Hede Rytmers aflysning i Esbjerg. Den planlagte musikfestival i Esbjerg 7. og 8. september bliver aflyst, og koncertgæsterne får helt sikkert ikke det fulde beløb refunderet, muligvis slet ingenting, oplyste arrangøren, Oliver Zähringer.

Det betyder, at de 3100 festivalgæster, der indtil nu har købt billetter til de to dages festival, står med håret i postkassen. Der kommer ingen festival. Og de får sandsynligvis kun få eller ingen penge tilbage for deres billetter.

Oliver Zähringer har i en årrække stået bag festivalen Hede Rytmer i Silkeborg, men valgte i år at udvide til også at gennemføre festivalen i Randers og Esbjerg. Ved festivalen i Randers 15. og 16. juni i år fik Hede Rytmer et stort underskud, da regnen stod ned i stimer om lørdagen, og 3000 af koncertgæsterne valgte at gå hjem.

- Først gik billetsalget godt i Esbjerg, men straks efter Randers-festivalen begyndte både medier og private folk at skrive, at vores festival nok blev aflyst i Esbjerg også. Det fik billetsalget til at gå helt i stå. Det, der fulgte i kølvandet på Randers-koncerterne, slog alt ihjel, siger Oliver Zähringer, som skulle nå op på 5000 solgte billetter, hvis festivalen skulle løbe rundt.

Havde jeg haft fire uger mere til at forsøge at skaffe indtægt i, havde jeg ikke aflyst. Men nu er det så tæt på, og jeg skal kunne se folk i øjnene. Det skulle ikke være sådan, at folk stod den 9. september og tænkte: Er han psykopat? Så er det mere ansvarligt, at vi stopper nu end senere, hvor endnu flere har købt billet.

Oliver Zähringer
Annonce

Hede Rytmer i 2019

Så det er mediernes og de tøvende koncertgæsters skyld, at festivalen ikke blev til noget?

- Det er i hvert fald været stærkt medvirkende til det. Vi syntes jo, det kørte godt med et forholdsvis højt kampagnetryk i Esbjerg, og i Silkeborg har vi også været vant til, at alt kørte på skinner, siger Oliver Zähringer.

Hvorfor kan I ikke bare betale koncertgæsterne deres penge tilbage?

- Det forsøger vi også, men det ser lidt sort ud, og bliver vi erklæret konkurs, får de da slet ingenting. De penge, vi har fået ind, er blevet brugt til markedsføring, materialer og merchandise, og ud over billetkøbernes krav er der også krav fra andre, som har tabt penge på det her. Så jeg kan slet ikke love, at nogen får noget tilbage, og hvis det er, så er det kun en procentdel, siger Oliver Zähringer.

Han arbejder på en alternativ løsning med at kunne tilbyde koncertgæsterne en Hede Rytmer-festival i 2019 i kompensation frem for penge, men er langt fra sikker på, om de kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Esbjerg

Ribe Bryghus har åbnet for hanerne

Annonce