Annonce
112

Fik grønt lys af corona-myndighed: Arrangør uforstående over for politiets forbud mod kræmmermarked

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Politiet forbød afholdelsen af kræmmermarked på Bork Havn søndag eftermiddag. Arrangør står uforstående, da der var givet tilladelse af en anden politimyndighed.
Annonce

Bork Havn: Kræmmermarkedet på Bork Havn, der kører på sjette sæson, blev søndag lukket af politiet, inden kræmmerne havde nået at stille deres boder op.

Arrangør Winnie Elbæk står uforstående over for politiets beslutning om at forbyde markedet. Hun havde nemlig søgt og fået lov til at afholde markedet. Hun havde spurgt det såkaldte ”coronapoliti”, som er den myndighed, der afgør, om arrangementer kan gennemføres trods coronaen.

- Stadepladserne på Bork Havn er på 4.500 kvadratmeter. Så der må være samlet 500. Politiet i Holstebro kom så åbenbart i tanke om forsamlingsforbuddet på ti personer, og ringer til mig søndag morgen og truer mig med en bøde. De siger også, at kræmmerne vil få en bøde, fortæller Winnie Elbæk.

Hun fik af coronapolitiet at vide, at et kræmmermarked sidestilles med storcentre og derfor gerne må gennemføres. I pinsen blev der således gennemført sæsonens første kræmmermarked på Bork Havn, hvilket blot gør gårsdagens forbud endnu mere uforståeligt for Winnie Elbæk.

- Jeg er villig til at tage bøden, for nu er det blevet en principsag. Det kan ikke passe, at der kan afholdes kræmmermarkeder alle andre steder, og vi som det eneste marked skal lukkes ned. Lørdag blev der afholdt et stort marked i Viborg, som også hører under Midt- og Vestjyllands Politi, og søndag bliver markedet på Bork Havn så forbudt, siger hun.

Politiet sendte en patrulje til Bork Havn og kontrollerede, at kræmmerne ikke havde trodset forbuddet. Her forsøgte Winnie Elbæk at gå i dialog med betjentene, men forgæves.

- Det kan ikke være rigtigt, at coronapolitiet giver os nogle oplysninger og det lokale politi så ændrer dem siger Winnie Elbæk. Dagbladet har spurgt Midt- og Vestjyllands Politi om sagen – men har endnu ikke fået svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce