Annonce
Sport

Billetter var ikke corona-sikre: Arrangører får massiv kritik for pokalfinale i Esbjerg

Forrige onsdags pokalfinale i Esbjerg har efterhånden taget overskrifter for meget andet end spillet på banen. Foto: Jacob Schultz/Ritzau Scanpix
Pokalfinalen forrige onsdag i Esbjerg har trukket mange overskrifter for andet end SønderjyskEs sejr. En sag om mulig politivold, en kampafbrydelse og en gruppe AaB-fans, der udvandrede, har fyldt billedet. Nu får arrangørerne også kritik.

ESBJERG: Det skulle have været en fest, og det blev det nok også for SønderjyskE, der løb med pokaltitlen forrige onsdag. Kampen har dog siden mest trukket overskrifter på grund af en gruppe AaB-fans, der stod for tæt på stadion, hvilket resulterede i en kampafbrydelse, og en efterfølgende sag om politivold, da der dukkede en video op af en betjent, der slog fire gange med en knippel på en AaB-fan, der lå på jorden.

Nu viser det sig dog også, at der fra arrangørens side heller ikke har været helt styr på coronaretningslinjerne. JydskeVestkysten er nemlig kommet i besiddelse af flere unummererede billetter fra finalen, ligesom JydskeVestkysten har set dokumentation for billetter, hvor folk er placeret lige ved siden af hinanden på pladser, der ikke eksisterer, da billetterne er på et ståpladsafsnit.

En AaB-fan ved navn Simon Gregersen Echers har på Facebook skrevet et længere opslag, hvor han kritiserer arrangørerne.

Annonce

- Faste pladser er en måde at sikre, at publikum holder den påkrævede afstand, men til kampen var der både unummererede billetter samt billetter til ikke-eksisterende sæder i omløb. Når indehavere af disse kontaktede sikkerhedspersonalet, fik de tilsyneladende blot besked på, at de kunne placere sig, hvor de havde lyst, skriver han.

Divisionsforeningen var arrangør

Selvom pokalfinalen blev spillet på Blue Water Arena, er det Divisionsforeningen alene, der har været arrangør af finalen. Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen har ikke ønsket at stille op til interview,  men i et skriftligt svar forklarer han, at alle billetter har været nummereret - på trods af dokumentation for det modsatte. Der har dog været problemer med sms-billetterne, hvor ståpladser var blevet konverteret til siddepladser. Her anfører han, at man dog alligevel kunnet finde sin specifikke plads via sin print-selv billet eller ved at logge ind på sin billetprofil.

- Uagtet disse forhold skal vi beklage den tekniske fejl, og de gener det har måtte medføre for tilskuerne, hvilket naturligvis bliver tilrettet til næste års finale, skriver han.

I forhold til problematikken omkring pladser direkte placeret ved siden af hinanden drejer det sig ifølge Claus Thomsen om siddepladser i normale ståpladsafsnit, hvor der trods de fortløbende numre skulle være tilstrækkelig afstand mellem pladserne.

Annonce

Mangelfulde billetter

Ifølge en mail, der blev sendt ud til billetkøbere inden kampen, blev alle opfordret til at møde op på det tidspunkt, der stod på billetten, så der ikke opstod kø ved indgangen. Problemet var dog bare, at der på de billetter, som JydskeVestkysten er i besiddelse af, intet klokkeslæt var angivet. Derfor opstod der angiveligt lange køer ved indgangen.


Uagtet disse forhold skal vi beklage den tekniske fejl, og de gener det har måtte medføre for tilskuerne, hvilket naturligvis bliver tilrettet til næste års finale.

Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen


Det spørgsmål har Claus Thomsen og Divisionsforeningen ikke besvaret i sin mail til JydskeVestkysten, men han fastholder, at afviklingen af pokalfinalen overordnet gik godt.

- Som kampens arrangør har Divisionsforeningen og DBU dimensioneret kampens afvikling samt set up ud fra det tilladte antal tilskuere, hvilket er normal praksis. Det gjorde, at vi havde alle tilskuerne inde på stadion i god tid inden kampstart, skriver han.

I forhold til sagen om mulig politivold skrev vi i avisen i sidste uge, at sagen var blevet indbragt for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). DUP meddelte torsdag, at man har valgt ikke at indlede en sag mod betjenten på baggrund af videoen. Sagen er dog endnu ikke helt lukket, da DUP har fået en anmeldelse fra en borger, som klageinstansen nu kigger nærmere på.

Her ses en af mobilbilletterne, der var unummereret. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce