Annonce
Sønderborg

Håber på lempelser: Ingen bierfester med nuværende regler

Det er vanskeligt at se, hvordan bierfesten i Kværs kan blive holdt med de nuværende corona-restriktioner, mener arrangør Hans Lenger. Dette billede er fra bierfesten i oktober 2019. Foto: Kim Holm
De tysk-inspirerede bierfester i løbet af oktober kan med de nuværende forsamlingsregler ikke lade sig gøre. Arrangører håber på lempelser, for ellers er de nødt til at udskyde de store begivenheder.
Annonce

Kværs: Efteråret står snart for døren og for mange mennesker er årstiden ensbetydende med store bier- og oktoberfester rundt omkring i det sønderjyske.

De populære fester tiltrækker hundredvis af mænd iført lederhosen og kvinder i dirndl-kjoler i diverse farver.


Vi skal heller ikke bare holde fest for at holde den. Det skal være 100 procent i orden. Det er jo en fest, hvor folk kommer for at danse og have det sjovt, og så tænker de måske ikke så meget på reglerne, når de er godt tilpas

Hans Lenger, formand for Kværs-Torsbøl Ungdoms- og Idrætsforening


Men selvom billetten måske er i hus til de store bierfester i Sønderborg-området, så er det ikke sikkert, at det er muligt at komme afsted i år. Sådan lyder meldingen fra arrangøren af Kværs Bierfest:

- Sådan som det ser ud lige nu, så kan vi ikke holde festen med de nuværende regler om sikker afstand, fortæller Hans Lenger, der er formand for Kværs-Torsbøl Ungdoms- og Idrætsforening og fortsætter:

- Vi skal heller ikke bare holde fest for at holde den. Det skal være 100 procent i orden. Det er jo en fest, hvor folk kommer for at danse og have det sjovt, og så tænker de måske ikke så meget på reglerne, når de er godt tilpas, fortæller Hans Lenger.

Dagen for festen er indtil videre den 24. oktober, men ifølge Hans Lenger ser det sort ud for datoen:

- Der er nok 75 procent sandsynligt, at vi bliver nødt til at flytte festen til et senere tidspunkt. Vi er spændt på at høre om den næste fase af genåbningen den 8. august. Herefter holder vi møde i arrangørgruppen, forklarer Hans Lenger.

Han understreger, at der er en klar procedure på plads i det tilfælde, at de er nødt til at aflyse og give folk deres penge tilbage, men Hans Lenger så helst, at Kværs Bierfest 2020 kan løbe af stablen senere på året.

Annonce

Ændrer ikke antal

Arrangørerne af Oktoberfest Broager, der bliver holdt den 3. oktober, deler samme bekymringer, som man har i Kværs. Begge steder er man også enige om, at der ikke bliver ændre på antallet af deltagere for at imødekomme corona-restriktioner.

- Vi skal være et sted mellem 700 og 750 mennesker, og det kan ikke lade sig gøre med flere meters afstand. Hvis det bliver muligt at samle 500 mand, så gør vi det heller ikke. Det er alle eller ingen, siger Michael Jørgensen, der er arrangør af Oktoberfest Broager.

Begge fester har solgt pladser til 700 festglade gæster og derudover er der brug for 50-55 medhjælpere, som står i baren, garderoben, serverer mad, gør rent og så videre.

Med blot to måneder til den store festdag, er arrangørerne bag Oktoberfest Broager nødt til at fortsætte med at planlægge festen, indtil de ved endelig besked.

- Vi satser og håber på, at den kan gennemføres som planlagt, så vi skal have det hele på plads. Vi gør, som vi plejer, indtil vi bliver nødt til at trække i håndbremsen, forklarer Michael Jørgensen og slår fast:

- Uanset hvad bliver festen ikke aflyst. Den bliver udskudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce