Annonce
Vejen

Arrangementer i kø for at markere Genforeningen

Skibelund Krat med de historiske mindesten bliver omdrejningspunkt for flere af arrangementerne, der skal være med til at fejre Genforeningen. Arkivfoto: Jørgen Schultz
I øjeblikket er der ikke færre end 40 indslag, der bliver markeringen af Genforeningen rundt i Vejen Kommune. Fra næste uge er en folder klar til at blive udleveret.
Annonce

Vejen Kommune: Overalt i landet bliver der i løbet af 2020 stillet markant skarpt på 100 års-jubilæet for Genforeningen.

Der bliver også fest i Vejen Kommune. Festligheder, masser af foredrag samt andre arrangementer rundt i kommunen skal markere jubilæet. I øjeblikket er der ikke færre end 40 arrangementer.

Disse arrangementer er blevet samlet i en folder som fra fredag i næste uge kan hentes på blandt andet bibliotekerne.

De to helt store begivenheder i Vejen Kommune bliver folkefesten i Skibelund Krat søndag den 14. juni. Og desuden er det besøget af dronning Margrethe, som kommer til at foregå torsdag den 9. juli, hvor majestæten blandt andet skal besøge Skibelund Krat og Askov Højskole.

Netop Skibelund Krat var samlingssted for mange møder om den sønderjyske sag fra 1864 til 1920. Ud over et underholdende program i Skibelund Krat er dronningen også inviteret til at medvirke i en højskoleaften på Askov Højskole.

- Det er fantastisk at se, hvordan vores lokale foreninger i den grad har taget Genforeningen 2020 til sig. Overalt i Vejen Kommune kommer det resten af året til at summe af aktiviteter i Genforeningens tegn, konstaterer borgmester Egon Fræhr i en pressemeddelelse.

Det er fantastisk at se, hvordan vores lokale foreninger i den grad har taget Genforeningen 2020 til sig. Overalt i Vejen Kommune kommer det resten af året til at summe af aktiviteter i Genforeningens tegn.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Afstemningsfester

Det første arrangement i den lange række af begivenheder, der vil følge resten af året, foregår tirsdag aften på Askov Højskole klokken 19.30

Det er et foredrag med Carsten Porskrog Rasmussen, enhedsleder for historie, Museum Sønderjylland, og adjungeret professor i historie, Aarhus Universitet. Han fokuserer på, at Genforeningen mest ses dels som en politisk kamp, dels som en stor og lykkelig fest. Men der var masser af konkret og indimellem besværlig virkelighed i at overføre en landsdel fra ét land til et andet.

Det er i særdeleshed i årets første seks måneder, at de mange arrangementer foregår. I februar er der således en række afstemningsfester i Skodborg, Brændstrup, Øster Lindet og Sdr. Hygum.

Samtlige arrangementer kan ses i folderen, som også udgives digitalt på websitet: vejen.dk/genforeningsarrangementer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce