Annonce
Sport

Arsenal-problemer fortsætter i nedtur mod Brighton

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Arsenal er uden sejr i de seneste syv ligakampe i Premier League efter et nederlag på 1-2 hjemme mod Brighton.

Problemerne fortsætter for den engelske storklub Arsenal trods fyringen af manager Unai Emery for en uge siden.

I den anden kamp med Fredrik Ljungberg på bænken tabte Arsenal torsdag aften på hjemmebane med 1-2 til Brighton i Premier League.

Dermed nåede Arsenal op på syv kampe i træk uden en eneste sejr i ligaen, hvilket er helt uhørt i London-klubben.

Ljungberg har umiddelbart ikke været i stand til at fikse de problemer, der i løbet af efteråret har vokset sig større og større under Emery.

Mod Brighton havde Arsenal store problemer med at få spillet til at fungere, og ti minutter før pausen kunne Adam Webster gøre det til 1-0 for gæsterne.

Webster stod klar, da bolden dumpede ned foran ham i forbindelse med et hjørnespark, og forsvarsspilleren sparkede Brighton i front.

Fem minutter inde i anden halvleg skabte Alexandre Lacazette fornyet tro på tingene i Arsenal, da franskmanden headede bolden ind til 1-1 efter et hjørnespark.

Brighton lod sig dog ikke kue og spillede med stor optimisme. Belønningen kom ti minutter før slutfløjt, da Neal Maupay med hovedet pandede gæsterne på 2-1.

Arsenal pressede på i slutfasen og havde et par udmærkede forsøg, uden at det lykkedes at få udlignet.

Fredrik Ljungberg debuterede søndag som Arsenal-manager med 2-2 ude mod Norwich.

Arsenal er i frit fald i Premier League og er placeret på tiendepladsen med 19 point efter 15 spillerunder. Brighton rykkede med sejren væk fra bunden og har 18 point på 13.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce