Annonce
Sport

Arsenal-vikar mærker presset lette: Sejren betyder så meget

David Klein/Reuters
Ni magiske minutter ændrede kampen for pressede Arsenal, der var inde i længste stime uden sejre siden 1977.

Arsenals midlertidige styrmand, Fredrik Ljungberg, mener, at det var en stor forløsning for spillerne, da holdet mandag aften sejrede 3-1 ude mod West Ham.

Det lignede ellers endnu en skidt aften for den svenske trænervikar, da Arsenal var bagud 0-1 efter første halvleg.

Men brasilianske Gabriel Martinellis første Premier League-mål i det 60. minut ændrede forløbet i kampen mellem de to London-klubber.

Blot seks minutter senere scorede storindkøbet Nicolas Pepe et flot mål, og Pierre-Emerick Aubameyang cementerede med sit 11. sæsonmål sejren i det 69. minut, og dermed var kampen vendt på ni minutter.

- Det betyder så meget for spillerne. De har været under enormt pres, og man har kunnet se det i deres præstationer, siger Ljungberg.

- Man har kunnet se, at spillerne har været lidt nede, og man kunne se lettelsen i omklædningsrummet.

Arsenal var før kampen inde i sin længste stime uden sejre siden 1977.

Sejren var den første i ti kampe i alle turneringer, og den sender Arsenal op på niendepladsen i Premier League.

Herfra er der kun syv point op til Chelsea, som aktuelt har fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Pepe har været en af de udskældte folk på Arsenal-holdet. Men han lignede en ny spiller efter sit mål, hvor han flot trak ind i banen og drejede bolden op i modsatte hjørne.

- Nicolas er en fantastisk spiller, men det er ikke let at komme fra den franske liga til Premier League og bare tilpasse sig med det samme, siger Fredrik Ljungberg.

- Det var et fantastisk mål, og han vil blive bedre og bedre.

Tidligere cheftræner Unai Emery fik i slutningen af november en fyreseddel, og siden da har Ljungberg været midlertidigt i spidsen for Arsenal.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

ATK-vognen vendte tilbage til Gram

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];