Annonce
Sport

Arsenals ti mand henter uafgjort ude mod Chelsea

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
Arsenal fik David Luiz udvist og sled sig med ti mand i en time til 2-2 ude mod Chelsea i Premier League.

Der var dramatik, da Chelsea og Arsenal sent tirsdag spillede 2-2 i et opgør, hvor Arsenals ti mand kæmpede sig tilbage to gange i London-opgøret.

Arsenals David Luiz fik direkte rødt kort efter 28 minutter, da han begik et straffespark, som Chelsea udnyttede til 1-0-føring.

Anden halvleg bød dog på tre mål mere, da Arsenal udlignede til 1-1 og 2-2, og dermed har Chelsea 40 point på fjerdepladsen i Premier League.

Arsenal har ti point færre som nummer ti.

Andreas Christensen var for tredje ligakamp i træk i startopstillingen hos Chelsea, som efter dramatik kom foran efter 28 minutter.

Chelseas Tammy Abraham fik en friløber ned mod Arsenals mål, hvilket blev sat i gang af en helt håbløs fejlpasning af Arsenals forsvarsspiller Shkodran Mustafi, der upresset slet ikke fik fart nok i sin tilbagelægning.

Abraham løb nemt bolden op, men han nåede aldrig at afslutte muligheden, da han i feltet blev moslet ned af den tidligere Chelsea-spiller David Luiz.

Det resulterede i et direkte rødt kort til 32-årige Luiz.

Jorginho tog sig af straffesparket og bragte Chelsea foran 1-0, og reduceret til ti mand i over en time var udfordringen til at få øje på for Arsenal.

Chelsea pressede gæsterne i bund i anden halvlegs indledning, men fik ikke gjort arbejdet færdigt, når bolden nåede op i Arsenals felt.

Arsenal sled sig mere ind i opgøret og fik styr på organisationen, og efter lidt over en time resulterede et vildt kontraløb pludselig i en udligning til 1-1.

Chelsea tog et hjørnespark, og bolden blev clearet, og Arsenals Gabriel Martinelli drønede afsted fra egen banehalvdel med bolden.

Brasilianeren tog et for langt træk, men da Chelseas N'Golo Kante snublede, så var der pludselig frit løb mod mål, og den 18-årige brasilianer sparkede bolden i kassen.

Alexandre Lacazette havde kort efter bolden i mål, men der blev korrekt dømt offside, og Ross Barkley forsøgte sig i den anden ende med et hovedstød, hvor Arsenal-keeper Bernd Leno måtte strække sig for at redde.

Seks minutter før tid stak César Azpilicueta foden frem og sendte bolden i mål til 2-1 efter oplæg fra Callum Hudson-Odoi, og så skulle man tro, at sejren var hjemme.

I det 87. minut slog Héctor Bellerín dog til og scorede fra kanten af feltet, og så endte det med en deler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce