Annonce
Sport

Arsène Wenger får nyt job i Fifa

Ozan Kose/Ritzau Scanpix
Den tidligere Arsenal-træner er blevet ansat i Fifa, hvor han bliver ansvarlig for at udvikle fodbold globalt.

Arsène Wenger skal fremover føre an, når fodbold skal udvikles på globalt plan.

Den tidligere Arsenal-træner er nemlig blevet ansat i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) som chief of global football development (chef for global udvikling af fodbold, red.).

Det skriver Fifa på sin hjemmeside.

70-årige Wenger skal blandt andet være hovedansvarlig for at føre tilsyn med udviklingen af sporten for både mænd og kvinder, ligesom han også får nogle tekniske ansvarsområder.

- Jeg ser meget frem til denne ekstremt vigtige udfordring, ikke kun fordi jeg altid har været interesseret i at analysere fodbold i et bredere perspektiv, men også fordi Fifas mission virkelig er global.

- Jeg tror, at det nye Fifa, vi har set udvikle sig de seneste år, har sporten som det altoverskyggende mål og er fast besluttet på at udvikle spillet i dets mange facetter.

- Jeg ved, at jeg kan bidrage til dette mål og vil putte al min energi i det, siger Wenger til forbundets hjemmeside.

Franskmanden stoppede i 2018 som træner for Arsenal, hvor han havde stået i spidsen for holdet siden 1996.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Fifas hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce