Annonce
Sønderborg

Artister flyver over universe

Blå Kube i universe får besøg af flyvende artister. Foto: Martin Paldan

Nordborg: Lørdag 15. september besøger WWF Verdensnaturfondens PandaClub Universe Science Park. Her tages naturens kræfter i spil, når kampen om det onde og det gode foregår i den Blå Kube.

Den ældgamle historie om heksen Katla bliver vakt til live, og det bliver en kamp på liv eller død og om jordens eksistens i den nuværende form, som vi kender. Det bliver en oplevelse helt tæt på i den Blå Kube med flyvende artister hængende over en gejser, skuespil, lyd, lys og en kamp med tiden, inden det er for sent.

Det er klimaforandringerne, det handler om.

- Det bliver et mega fedt show, som både bærer præg af læring, historiefortælling og underholdning. Det bliver lidt uhyggeligt, men også rigtigt spændende. Derfor håber jeg, at parken bliver fyldt, så det vigtige budskab bliver spredt og så mange som muligt får en oplevelse, de sent vil glemme, siger Gitte Hemmingsen, leder af WWF's PandaClub, i en pressemeddelelse.

Showet opføres tre gange mellem klokken 11 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce