Annonce
Sønderborg

Artisterier og akrobatik ryster 7. klasser sammen

AUGUSTENBORG: Sommerferien er slut, og der er ringet ind til et nyt skoleår. Også på Augustenborg Skole hvor 60 nye 7.-klasses elever i denne uge har skiftet den traditionelle undervisning ud med artisterier og Nycirkus.

I løbet af fire dage er 60 elever, der fremover skal udgøre skolens tre nye 7. klasser, samlet i gymnastiksalen og i hallen for at blive rystet sammen. 23 af eleverne kommer fra Fryndesholmskolen ved Fynshav, og de skifter skole for at kunne fortsætte i 7. klasse.

For andet år i træk har Augustenborg Skole lavet et samarbejde med Nycirkus, der består af en række professionelle artister, der gennem forskellige workshops skal sørge for at eleverne kommer tættere på hinanden og slipper af med genertheden. Nycirkus er en kunstart og en bevægelsesform, der kombinerer fysisk, kreativ og social læring.

Nycirkus er skabt for at udfordre krop og hjerne, og det vil komme unge til gavn gennem workshopprogrammet, der er arrangeret af Københavns Internationale Teater og Sønderborg Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce