Annonce
forside

Arvefjendeopgør venter Sif/Ansager i håndbold

Skovlund/Ansager: Den ny håndboldsæson er uskyldigheden selv. Men uskylden står for fald, når Sif/Ansagers kvinder i 2. division i håndbold i Skovlund-Ansager Hallen søndag tager mod SGI-Håndbold.

- Det er et klassisk arvefjendeopgør, hvor alt kan ske, siger cheftræner Jens Ole Mathiesen.

SGI har en tidligere Sif-Ansager-spiller på holdet. Det er Nina Vassvik Jensen, der har spillet i ligaen for både Team Esbjerg og Silkeborg/Voel. Men grundet mange skader skader er hendes kæmpepotentiale uforløst.

- Hun er en profil og må ikke få for meget plads. Hun spiller de andre fri, siger Jens Ole Mathiesen.

I september mødte de to hold hinanden til Fregat Cup. Det endte med en knusende sejr til Sif/Ansager med 20-11.

- Jeg har advaret pigerne. Det er ikke en walkover. De er meget bedre forberedt nu, siger Jens Ole Mathiesen.

Der var vist nok også noget med tømmermænd hos SGI. Uden at røbe de taktiske forberedelser til kampen, siger han:

- Vi har et godt fundament med en stor bredde. Vi har tænkt os at løbe dem ned.

Kampen fløjtes i gang klokken søndag klokken 13.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce